Red Giants winnen goud op Special Olympics in Tilburg

Van 14 tot en met 16 juni vonden in Tilburg en Breda de Special Olympics Nederland plaats. Onze Belgian Red Giants  trokken met grote ambities naar hockeyclub Were Di in Tilburg, waar het hockeytoernooi plaatsvond.

Na een indrukwekkende openingsceremonie in Breda op vrijdagavond – met het traditionele landendéfilé en de muzikale omkadering door niemand minder dan de Nederlandse ster van het levenslied Frans Bauer – keerden de Giants moe maar voldaan terug naar hun chalets op de Beekse Bergen. Op zaterdag wacchtte hen een drukke sportieve agenda.

Voor de spelers van bondscoach Axel Guillemyn stonden niet minder dan vijf wedstrijden op het programma. Tegen Duitsland (3-0), Bulgarije (4-1) en Tsjechië (4-2) werd in de voormiddag overtuigend gewonnen. Ook in de namiddag wedstrijden – tegen Almere en opnieuw Bulgarijde – waren de Belgen opnieuw baas (2x 4-0 winst). België stond op het einde van dag 1 autoritair aan de leiding van poule A.

Maar nog mooier dan de overwinningen, is de team spirit van deze Red Giants en het geluk waarmee ze op het veld staan. En zelfs wanneer de coach beslist om tegen ‘kneusje’ Tsjechië kapitein Stijn op de bank te laten en een regel in te voeren waarbij er enkel mag gescoord worden nadat elke Belgische speler de bal minstens één keer heeft geraakt, is het ganse team dolgelukkig met het geleverde ploegspel! Terug op de ‘camping’ drong een eerste bescheiden feestje zich op.

Een finaleplaats op zondag stond voor de Belgen al vast, na alle wedstrijden te hebben gewonnen op zaterdag. Maar de wedstrijd tegen Engeland zou bepalen wie de andere finalist zou worden. De vermoeidheid van de dagen voordien leidde ongetwijfeld tot de eerste nederlaag van het weekend (1-4), wat ervoor zorgde dat de Belgen in de finale ’s namiddags opnieuw tegen Engeland zouden uitkomen.

De gepikeerde Red Giants zetten in deze finale de puntjes opnieuw op de i. Engeland werd met verzorgd hockey en opperste concentratie met 2-0 opzij gezet. GOUD! De ontlading voor spelers en stafleden was enorm, de emoties laaiden hoog op … en coach Axel werd ei zo na tot Eerste Minister gebombardeer!

Wat een top weekend voor dit Belgian Red Giants team … en bij uitbreiding voor het ganse Belgische hockey! We kunnen allen heel fier zijn op deze meisjes en jongens voor hun sportieve topprestaties, en dankbaar ook voor de mooie levenslessen! GO GIANTS!

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie