Red Giants: Tornooi RHC POLO – Barcelona 2019

Met heel veel enthousiasme namen de Red Giants Black deel aan het jaarlijkse, internationale tornooi van Immaculada van 6 tot 8 december 2019 in Barcelona. Van bij het vertrek al waren ze gemotiveerd om een goede prestatie te leveren.

Op de velden van RHC Polo speelden ze tegen twee Spaanse ploegen: RHC Polo en Club Campo.

Vrijdag in de vooravond speelden ze tegen RHC Polo. Het was een spannende wedstrijd, ook voor de meegereisde supporters. Ondanks de zenuwen en de vermoeidheid van de reis werd het 2-2.

Een uurtje later vatten ze de tweede wedstrijd meer ontspannen aan. Het was een ongelijke strijd door de zwakte van de tegenstander en het werd 5-0. Dag 1 was een groot succes.

Zaterdagvoormiddag stonden de terugwedstrijden op het programma. Die konden best allebei gewonnen worden om de beker mee naar huis te nemen.

Zoals verwacht werd er opnieuw gewonnen tegen de zwakke tegenstander, Club Campo. Het was een goede, collectieve prestatie onder een aangenaam zonnetje. De score was 1-8.

Op naar de laatste wedstrijd; de spanning was te snijden omdat de eindoverwinning in het bereik lag.

Cedric Vermeiren, onze coach, gaf nog enkele richtlijnen en de supporters moedigden de Red Giants hevig aan.

Het werd een verbeten strijd. Verdedigend stak het goed in elkaar want de beste spits van RHC Polo kon door de stevige dekking niet scoren. Anderzijds slaagden onze aanvallers er wel in twee doelpunten te maken door de bezoekende opbouw vroeg te verstoren. Ondanks een laat tegendoelpunt was de overwinning niet meer in gevaar. Einddoel bereikt: de beker kwam mee naar België.

Tot slot was er de prijsuitreiking. Om naar het podium te gaan moesten onze Red Giants door een erehaag lopen gevormd door talrijke spelers van de organiserende club. Onder luid applaus van alle supporters ontvingen ze fier een mooie beker.

Bij aankomst in Zaventem was er nog een leuke verrassing. Trotse ouders verwelkomden onze helden met de Belgische vlag om de schouders.

Wat een apotheose!

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie