UPDATE – zaak online gokken op hockeywedstrijden

Dit is de officiële reactie van de KBHB, naar aanleiding van de informatie die dinsdag 15/01 in de pers is gepubliceerd (meer info hier).

“We zijn niet op de hoogte van een gerechtelijk onderzoek tegen enkele Red Lions. We weten dat er een verzoek om informatie is ingediend vanuit de Kansspel Commissie.
We hebben geen officiële informatie over het aantal, noch de namen van de Red Lions die hierbij betrokken zouden zijn.

Wij weten niet of dit verzoek om informatie betrekking heeft op online weddenschappen op WK-wedstrijden, noch of het gaat om weddenschappen op Belgische WK-wedstrijden, of nog op wedstrijden van  andere/oudere competities.

Wij zijn enkel via een e-mail gecontacteerd door de Kansspel Commissie, met de vraag om een aantal officiële wedstrijdbladen door te sturen. Het betreft wedstrijden die plaatsvonden tussen 2015 en 2018, van zowel FIH World League, Champions Trophy en WK, alsook EuroHockey League wedstrijden (clubs) en wedstrijden van de Belgische Audi Hockey League. Momenteel heeft deze Commissie niks over deze zaak gecommuniceerd.

We hebben contact opgenomen met elk van de spelers die in India waren, en hebben hen gevraagd of ze betrokken waren bij online weddenschappen op WK-wedstrijden. Geen van hen reageerde positief. Dinsdagnamiddag werden ook de spelers bevraagd die niet in de kern zaten die in India op het WK actief waren (door blessure of non-selectie), maar nu wel opnieuw zijn opgenomen in de verbrede kern. Het zou kunnen dat sommige van deze spelers kleine sommen geld hebben ingezet op wedstrijden van het Belgische team, terwijl ze zelf niet deel uitmaakten van het team. Dit gaan we verder onderzoeken.

Dit is momenteel alles wat we weten en tot nu toe hebben gedaan. Indien we geconfronteerd worden met een officiële bevestiging van ten laste gelegde feiten, zullen we onze volledige medewerking verlenen aan de bevoegde autoriteiten en zullen we ons het recht voorbehouden om adequaat te handelen/reageren”.

Vind hier alle Hockey Belgium nieuwsberichten!

Selecteer uw Categorie

Hockey Pro League Antwerpen: dag 3

De derde dag van de Pro League-actie in Antwerpen begon met de terugwedstrijd tussen Argentinië en de Verenigde Staten, waarin de Zuidamerikaanse ploeg een verpletterende 4-0 overwinning boekte. In de

Lees meer »