PROGRAMMA BELFIUS HOCKEY LEAGUE EN BELGIAN HOCKEY LEAGUE – 01/12

Deze zondag staat de 9e speeldag van het kampioenschap in de Ere afdeling, tevens ook de laatste voor de winterstop, op het programma, met maar liefst 4 “Super Sundays”. Racing, Leopold, Dragons en Waterloo Ducks ontvangen elk een vrouwen- en een mannen wedstrijd van de Ere afdeling.

Belgian Hockey League

Bij de mannen is dé affiche van het weekend Racing-Gantoise, waarbij jonge Rode Lions Augustin Meurmans en Antoine Kina elkaar in de ogen kijken (Victor Wegnez is geblesseerd). Door TV verplichtingen, start deze wedstrijd van de tweedes (ze staan elk op de tweede plaats in hun poule) om 12:30 uur. In Waterloo spelen Gauthier Boccard en de Ducks (1ste in poule B) tegen het Braxgata (5de in poule A) van scherpschutter Loïck Luypaert (4de in het topscorersklassement met 8 doelpunten). Antwerp (6de in poule B) staat voor een aartsmoeilijke verplaatsing naar Léopold, eerste van de andere poule en team van topschutter Tom Boon, die al 9 doelpunten heeft gescoord in 9 wedstrijden.

Er staan ook nog drie andere wedstrijden op het programma: Orée (3de in groep A) tegen Herakles (5de in groep B), Namen (6de in groep A) tegen Beerschot (3de in groep B) en Dragons (4de in groep A) tegen Leuven (4de in groep B).

Belfius Hockey League

Het is definitief op Racing dat je zondag moet zijn om de topaffiches van het Belgische hockey bij te wonen. Na de mannen spelen ook de dames van Racing (2de in zwembad B) tegen Gantoise (1ste in poule A) trotseren. Het duel tussen jonge Red Panther Ambre Ballenghien en de ervaren Jill Boon belooft erg spannend te worden. Een andere mooie affiche staat gepland in Waterloo, waar de Ducks (1 ste in poule B) Braxgata over de vloer krijgen, de derde uit de andere poule. Dragons (2de in poule A) zal er alles aan doen om de 3 punten te pakken tegen Leuven (3de in poule B), in de hoop dat Gantoise een steek laat vallen in Ukkel. De Draken staan immers slechts 2 punten achter de Gentse vrouwen in groep A. De andere 3 duels spelen zich af onderaan het klassement. Allereerst het duel van de vierdes, met Léopold (poule B) tegenover Antwerp (poule A). Mat daarnaast nog kruisduels tussen de 5de en 6de van elke groep: Mechelse (6de van poule B) tegen White Star (5de van poule A) en Victory (5de van poule B) tegen Herakles (6de van poule A).

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie