PRO LEAGUE – Verdiende, zij het betwiste overwinning voor de Red Lions!

De Red Lions stonden dit weekend voor de tweede keer tegenover India in de Hockey Pro League in Antwerpen. Gisteren speelden de twee teams gelijk (3-3) en won India de shoot-outs voor het extra punt. Vandaag wilden de Belgen hun afwerking verzorgen en vooral ook de Indische offensieve omschakeling proberen controleren, die vaak snel en efficiënt was.

Net als gisteren waren de Indiërs vanaf het begin solide, zowel technisch als tactisch. De Lions probeerden hun spel op te bouwen, maar gingen niet goed om met een eerste PC die slecht werd gestopt. In de 10e minuut kwamen de Indiërs dicht bij een eerste doelpunt: de Belgische verdedigers en keeper waren geklopt, maar gelukkig ging de bal over het doel.

In het tweede kwart waren de duels evenwichtiger, met kansen aan beide kanten. De Belgen speelden goed, maar India bleef vol voor de aanval gaan. In de 25e minuut, na een zeer snelle tegenaanval, scoorde Abhishek het eerste doelpunt, na een mooie collectieve actie. De Indiërs bleven onze verdediging problemen bezorgen. De afwezigheid van Arthur Van Doren (enkelblessure tijdens de wedstrijd van gisteren) liet zich voelen. De score bij de rust was 0-1.

Na de rust wilden de Red Lions duidelijk het evenwicht herstellen. Het was Nico de Kerpel (33e) die de weg wees met een krachtige cross backhand in het Indiase doel: 1-1. De Belgen leken bevrijd en forceerden kans na kans. Hun verdediging was ook efficiënter, de Indiërs hadden moeite om ruimte te vinden. Bij momenten demonstreerden de Indische spelers via indrukwekkende dribbles hun legendarische techniek.

De Red Lions vatten het laatste kwart een beetje chaotisch aan. Toch kregen zij in de 48e minuut een PC, die Alexander Hendrickx met éénn van zijn krachtige sleeps omzette; 2-1. De aanvallen van de Red Lions volgden elkaar in hoog tempo op. De Indiërs waren minder nauwkeurig en de Belgen profiteerden ervan om veel ballen te recupereren. Maar de Indiërs hadden hun laatste woord nog niet gezegd en wilden duidelijk weer voor de shoot-outs gaan. Vincent Vanasch had twee mooie reddingen in petto, toegejuicht door de luidruchtige menigte. Ook de Lions wilden meer en Simon Gougnard slalomde voorbij 3 verdedigers alvorens te worden neergehaald door de keeper. Alexander Hendrickx zette zonder verpinken de strafbal om; 3-1. De Indiërs gaven echter niet op en met nog 90 seconden te gaan slaagden ze erin om via Mandeep terug te komen tot 3-2. Het einde van de wedstrijd was spannend, met India dat nog een laatste schietkans kreeg, maar de bal ging ver over. Eindstand 3-2.

De Red Lions waren blij met deze verdiende, zij het betwiste overwinning op de laatste dag van het Belgische luik van de Pro League. Volgend weekend spelen ze nog twee wedstrijden tegen en in Engeland, gevolgd door een laatste trainingskamp begin juli, alvorens te kunnen genieten van een welverdiende vakantie na een lang en vermoeiend seizoen.