Pro league – verdiende 1-0 overwinning voor de Red Panthers tegen Duitsland

De 3200 fans die zaterdag in Ukkel Sport de twee Belgische ploegen tegen Duitsland kwamen aanmoedigen, hebben blijk moeten geven van wel heel veel geduld! Inderdaad, door een defect aan een TV-kraan op het veld kon de eerste Pro League-wedstrijd van de dag, tussen de Belgische dames en de Duitsers, pas met 1u40 vertraging beginnen…

Gelukkig was de sfeer op de volgepakte tribunes nog steeds goed bij het begin van de wedstrijd. De Red Panthers namen meteen de controle over het spel, met Ballenghien die een eerste gekadreerd schot loste na slechts 90 seconden spelen. Drie minuten later stuurde Gerniers een schot in de richting van het Duitse doel, maar de keeper stond in de weg. De Belgen gingen door op hun elan en dwongen snel na elkaar drie PC’s af, maar deze brachten helaas niks op. Net als de schoten van Ballenghien en Nelen op het eind van het eerste kwart.

Het eerste Duitse schot op doel kwam pas in de elfde minuut van het tweede kwart, maar D’Hooghe redde knap met de stick. De Panthers domineerden op het middenveld, maar dit vertaalde zich niet op het scorebord. Bij de rust stond het nog steeds 0-0, maar de Belgische ploeg had enkele mooie dingen laten zien. Het enige wat hen nog ontbrak was de afwerking.

In de tweede helft bleef het spelbeeld vrijwel hetzelfde, met een dominante Belgische ploeg, maar nog steeds op zoek naar dat laatste beslissende tikje. Een tip-in en later een prachtig backhand schot van Ballenghien vonden opnieuw een uitstekende Duitse doelvrouw op hun weg naar het net.

In de tweede minuut van het vierde kwart was het Vandermeiren die zich een weg baande naar de cirkel van de tegenstander. Haar schot richting ‘winkelhaak’ werd opnieuw voortreffelijk gestopt. We moesten nog zes minuten wachten om het doel van de bevrijding te zien. Op de vierde PC voor de Belgen kreeg Ambre Ballenghien eindelijk wat ze verdiende. Haar sleep in het dak van het doel was onhoudbaar, de Belgen stonden 1-0 voor en het stadion ontplofte! Met nog twee minuten te gaan, op een nieuwe PC voor België, schoot Vanden Borre bijna raak, maar opnieuw petje af voor de Duitse keepster, die de bal met de stick redde.

Maar de overwinning was een uitgemaakte zaak voor de Red Panthers, en terecht, gezien het aantal kansen dat zij hadden gecreëerd. En dat tegen de nummer 5 van de wereld, wat een goed voorteken is voor de toekomst. Volgende wedstrijd op zondag, zelfde tegenstander, zelfde plaats… maar hopelijk, ander tijdstip. De wedstrijd begint om 14.00 uur.