Pro League – Seizoen 2 verlengd tot juni 2021

Op woensdag 15/04 had de Nationale Veiligheidsraad de verlenging van alle bestaande sanitaire en sociale maatregelen tot 3 mei aangekondigd, alsook enkele nieuwe belangrijke regels voor de komende maanden toegevoegd. Eén daarvan bepaalde dat massa-evenementen op zijn vroegst op 1 september 2020 opnieuw zouden worden toegestaan. Dit betekende automatisch dat alle geplande FIH Hockey Pro League wedstrijden van mei en juni 2020 in België (zie onderstaande lijst), niet konden plaatsvinden op de eerder geplande data.

  • 15 & 17 mei     BEL vs USA & BEL vs ESP
  • 21 & 23 mei    BEL vs ARG
  • 29 & 31 mei    BEL vs GBR
  • 26 & 28 juni   BEL vs NED

De gezondheidssituatie is vergelijkbaar in de meeste deelnemende landen aan deze Pro League. Daarnaast worden internationale/intercontinentale reizen verboden. Daarom heeft de Internationale Hockey Federatie (FIH), in overleg met de andere nationale associaties, besloten om seizoen 2 van de Pro League te verlengen tot juni 2021.

Dit betekent dat alle wedstrijden van het Pro League 2020 seizoen zullen worden gespeeld. De intentie van de Koninklijke Belgische Hockey Bond is om deze wedstrijden in oktober 2020 en mei-juni 2021 te organiseren. Voor mensen die al tickets hebben gekocht voor de wedstrijden in mei en juni 2020, blijven deze tickets geldig voor de nieuwe data.

Lees het volledige persbericht van de FIH hier.

De KBHB gaat nu een nieuwe planning uitwerken voor alle wedstrijden die in België moeten plaatsvinden. Deze zal ten gepaste tijde gecommuniceerd worden.

In de tussentijd willen we nog eens iedereen aanmoedigen om zich te houden aan de officiële sanitaire en sociale maatregelen.

Zorg voor jezelf, zorg voor de anderen!

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie