Pro League: Red Panthers winnen met 3-1 van China

Ook voor onze Red Panthers is de FIH Hockey Pro League dit Pinksterweekend in Londen weer van start gegaan. Op het programma: twee wedstrijden tegen China (27/05 & 3/06) en twee tegen Groot-Brittannië (28/05 & 4/06).

Na een lange internationale pauze kwamen de Belgische vrouwen zaterdagavond voor het eerst weer op het veld voor een eerste wedstrijd tegen China. We noteerden enkele afwezigen door blessures opgelopen tijdens het clubkampioenschap (Ambre Ballenghien, Pauline Leclef en Abi Raye), terwijl een aantal jonge beloftevolle speelsters opnieuw speeltijd kregen (Camille Belis, Emily White, Astrid Bonami en Delphine Marien). Het hoofddoel voor de Red Panthers in deze Pro League blijft dus duidelijk de verdere integratie van de jonge speelsters en het opdoen van ervaring en maturiteit.

Ondanks een gemiste strafbal domineerde het jonge Belgische team quasi de ganse wedstrijd en won het met 3-1 van China. Vanessa Blockmans opende de score in de 11e minuut met een krachtige sleep push op PC. In het tweede kwart verdubbelde de jonge Emily White (18), goed gevolgd op een nieuwe Belgische PC, de score voor de Belgen. En bij het begin van het vierde kwart scoorde Louise Versavel een mooi derde doelpunt voor België. Ondertussen was China teruggekomen tot 2-1 na een omgezette strafbal.

Ondanks het gebrek aan internationaal ritme legden zelfverzekerde Red Panthers dominant hockey op de mat. Dit jonge team gaat duidelijk een mooie toekomst tegemoet. Volgende afspraak is de clash met Groot-Brittannië deze zondag om 16.10 uur.