Pro League – Red Lions winnen overtuigend van Australië

De Red Lions speelden deze morgen een tweede keer tegen Australië, aan wie ze de eerste plaats op de wereldranking na de wedstrijd van gisteren hadden afgesnoept. 

Ten opzichte van gisteren kregen Tanguy Cosyns, Tom Boon en Victor Wegnez rust en werden ze vervangen door Max Plennevaux, Augustin Meurmans en Sebastien Dockier. Daarnaast stond vandaag Loic Van Doren tussen de palen. 

Australië begon sterk en heel geconcentreerd aan de wedstrijd, maar de Belgen maakten haast geen fouten. In de 13e minuut kregen de Lions een eerste PC. Zoals gewoonlijk (of toch bijna), ramde Alexander Hendrickx de bal er keihard in (0-1).

De Kookaburras kwamen in het tweede kwart een aantal ker gevaarlijk opzetten in de Belgische cirkel,  maar de Belgen verdedigden stevig en prikten gevaarlijk terug op de counter. Dankzij de video kregen de Red Lions een nieuwe PC, waarbij Hendrickx opnieuw de score verdubbelde voor de Belgen (0-2 in de 25’). De Australiërs werden nochtans niet in alle compartimenten van het spel weggedrukt en gaven de indruk dat ze nog konden terugkomen.

Inzet, team spirit en controle

Onmiddellijk na de pauze zetten de Aussies nog meer druk op de Belgen, maar ook Cédric Charlier en Thomas Briels versierden kansen aan de overkant. 

In de 42e minute verloor Hendrickx de bal en slikten de Lions een eerste tegengoal na een mooie actie en een prachtig schot van  Sharp (1-2). Australië bleef dominant in dit derde kwart. 

Maar de Belgen toonden een heel ander gelaat in het laatste kwart, met een pak meer inzet en gezonde agressiviteit. Florent van Aubel dribbelde eerst een tegenstander tureluurs, alvorens een millimeter pass naar Max Plennevaux te versturen, die de bal op magistrale wijze in de ‘winkelhaak’ devieerde: 1-3 !

En dan was het de beurt aan het duo Briels-Stockbroeck om de 1-4 op het bord te zetten. Met een fantastische loopactie, zoals alleen hij dat kan, vertrok ‘Stockie’ bal aan de stick vanuit z’n eigen helft, zette een mooie één-twee op met kapitein Thomas Briels, die de perfecte pass in petto had voor Stockbroekx, die de bal erin dook (1-4).

De Belgen hadden het duidelijk voor het zeggen in dat laatste kwart, zelfs al verkleinde Australië nog de kloof dankzij een laatste PC. Eindscore 2-4.

Dit was al bij al een mooie en stevige prestatie van onze Red Lions, die ten opzichte van de dag ervoor een niveau hoger kan worden ingeschat. 

Volgende afspraak: Nieuw-Zeeland, waar de Lions volgende week twee wedstrijden zullen spelen.  

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie