PRO LEAGUE – Red Lions winnen met 2-1 van India

Hier is de FIH Hockey Pro League weer voor de Red Lions! Van 26 mei tot en met 4 juni spelen ze in Londen twee keer tegen India en twee keer tegen Groot-Brittannië.

Deze vrijdagmiddag stond het Belgische team een eerste keer tegenover India. Een aantal Belgische internationals zijn momenteel met hun club nog actief in de play-offs in Duitsland (Vanasch) en Nederland (L. Van Doren, Hendrickx, van Aubel, Dockier). Daarnaast had Michel van den Heuvel een aantal andere ‘sleutelspelers’ in België gelaten, sommigen door blessures (Kina, Van Oost), anderen die rust nodig hadden na een zwaar seizoenseinde (Denayer, Boon, Boccard, Charlier). Daarbij komt ook nog dat Simon Gougnard net heeft aangekondigd een pauze te willen inlassen bij de Red Lions. De Belgen gingen dus vandaag met een onuitgegeven en verjongd team het veld op: Van Dessel, Onana, T. Stockbroekx, Ghislain, Hainaut, Biekens,  Hellin en Duvekot kregen allemaal speeltijd! Tegenover hen stond een bijna volledig Indiaas team, geleid door hun nieuwe coach Craig Fulton, de vroegere assistent-coach van de Red Lions.

Al met al werd het een vrij trage wedstrijd, met veel technische missers aan beide kanten en weinig kansen. Beide teams moesten duidelijk nog wennen aan het internationale ritme. Na een eerste eerste gevaarlijke bal voor India aan het begin van het eerste kwart, die door een oplettende Loic Van Doren autoritair werd weggemept, waren het de Belgen die aan het begin van het tweede kwart als eerste scoorden, dankzij een meesterlijke deflectie van Thibeau Stockbroekx na een PC (1-0). Mandeep Singh herstelde echter vijf minuten voor rust het evenwicht in de stand (1-1). Uiteindelijk schoof de jonge Nelson Onana, goed gevolgd aan de tweede paal op de PC rebound van Luypaert, de bal net voor tijd voorbij doelman Sreejesh. Winst België dus! Eindstand 2-1.

Belangrijker nog dan het binnen halen van de drie punten, zagen we een jong Belgisch elftal dat, ondanks een duidelijk gebrek aan ervaring, geduldig, geconcentreerd en zonder complexen speelde, met veel rust aan de bal. Dat belooft veel goeds voor de toekomst!