Pro League – Red Lions winnen zonder te schitteren met 2-1 van Groot-Brittannië

Bekijk alle foto’s van PHDPH.com

Zelfs als ze de wedstrijd van gisteren hadden gewonnen, waren de Red Lions het aan zichzelf verplicht om te reageren voor de wedstrijd van deze zondag. Het was noodzakelijk om het spelniveau te verhogen, de opbouw te verbeteren en meer geëngageerde duels aan te gaan.

Aan het begin van de wedstrijd tezien, was de boodschap duidelijk aangekomen. Maar ook de Britten stonden goed opgesteld. In de 7e minuut kregen ze een eerste penalty corner, die Loïc Van Doren tot twee keer toe moest redden. De vijandelijkheden waren gestart! Drie minuten later, bij een tweede PC voor de Britten, kwam Victor Wegnez te vroeg uit z’n doel, waardoor hij naar de middenlijn werd verbannen. De Belgen moesten met een man minder verdedigen, waardoor dat Team GB de score kon openen via een mooie deviatie: 0-1. De Belgen probeerden snel weer aan te klampen, maar aanvankelijk zonder succes.
De Lions begonnen verdienstelijk aan de start van het tweede kwart. Ze waren vaak het eerst aan de bal. John-John Dohmen scoorde in de 18e minuut met een krachtig schot vanop het strokepunt de gelijkmaker (1-1). in de 18e minuut dankzij een krachtig schot op het slagpunt. De Belgen bleven daarna zowel offensief als defensief druk zetten. Ook de Britten lieten zich niet onbetuigd, maar in de 30e minuut ramde Alex Hendrickx op PC de 2-1 krachtig voorbij doelman Pinner (2-1).

Na de rust bleven de Red Lions domineren met veel balbezit. Maar dit duurde niet zo lang. De Britten bevestigden hun goede vorm van de dag ervoor, zonder dit echter op het scorebord bevestigd te zien.

In het laatste kwart was het bezoekende team opnieuw sterk in de duels en konden de Red Lions maar moeilijk opnieuw de bovenhand krijgen. Geen van beide teams kon z’n spel nog echt opdringen aan de tegenstander. De score bleef tot aan het einde steken op 2-1.

De Red Lions pakken welsiwaar opnieuw drie punten, maar sommige dingen zullen nog moeten gefinetuned worden tegen woensdag, wanneer ze tegen hun geduchte noorderburen uit Nederland zullen staan (18:00).