PRO LEAGUE – Red Lions opnieuw echt te sterk voor Zuid-Afrika

Na de 5-0 overwinning van gisteren stonden de Red Lions deze woensdagavond een tweede maal tegenover Zuid-Afrika in het kader van de FIH Pro League. In vergelijking met het team dat gisteren op het veld stond, had bondscoach Michel vanden Heuvel vandaag geopteerd om Poncelet te vervangen door Maxime Van Oost achteraan, De Kerpel door Nelson Onana en Cosyns door Sebastien Dockier.

De bal was nog maar net twee minuten aan het rollen, of Zuid-Afrika forceerde een eerste penalty corner. Connor Beauchamp sleepte keihard in de winkelhaak, onhoudbaar voor doelman Van Doren (0-1). Amper vijf minuten later scoorden de Lions de gelijkmaker na prachtig samenspel tussen Van Dessel, Wegnez, Charlier, van Aubel en uiteindelijk Nelson Onana die maar in doel te duwen had (1-1). De Belgen waren plots wakker en de aanvalsgolven rolden één na één de Zuid-Afrikaanse cirkel binnen. Maar gescoord werd er niet meer in het eerste kwart.

In het tweede kwart zagen we vooral een loopgravengevecht op het middenveld, met veel balverlies aan beide kanten. Een paar minuten voor rust kreeg Onana een open doelkans, maar de jonge Lion was te verrast en miste net. De score aan de rust bleef 1-1.

Na zeven minuten wat steriele balcirculatie in de tweede helft veroverde Wegnez de bal aan de kop van de Zuid-Afrikaanse cirkel en vond Florent van Aubel tussen de benen van een verdediger. De Gentenaar mikte de 2-1 netjes door de benen van de doelman. Twee minuten later kon Charlier helemaal alleen aanleggen, maar zijn schot werd goed gered door de keeper. De onvermijdelijke Tom Boon was weer de snelste op de rebound, controleerde met één hand en scoorde opnieuw een enig mooi doelpunt. België stond 3-1 voor. Een paar seconden voor het einde van het derde kwart was het opnieuw Boon die, deze keer op PC, z’n tweede van de avond voorbij keeper Nolutshungu ramde (4-1).

Op de tweede PC voor Zuid-Afrika kon Conner Beauchamp zijn tweede van de avond scoren en bracht zo zijn team op 4-2. Dit doelpunt gaf de Zuid-Afrikanen moed. De Lions daarentegen hadden het lastig om zichzelf weer wat op te laden. Uiteindelijk kregen ze toch nog een ultieme PC op twee seconden van het einde. De sleep van Hendrickx werd gestopt. Eindscore was 4-2 voor de Red Lions.

Na dit tweeluik tegen Zuid-Afrika volgen er komend weekend nog twee wedstrijden tegen historische hockey grootmacht India (zaterdag 11 en zondag 12 juni om 16u30). Wil je erbij zijn?