PRO LEAGUE: PANTHERS VERLIEZEN MET 3-1 VAN ARGENTINIË

Bij de start van de tweede helft van het Pro League seizoen ’22-’23, moesten de Red Panthers het onmiddellijk opnemen tegen een zware tegenstander. Dit weekend stond Argentinië op het programma, de nummer 2 van de wereld, die ook nog eens voor eigen publiek zou spelen. De Panthers, die al enkele maanden aan het heropbouwen zijn, hadden echter niks te verliezen. Het team, met een hele reeks meisjes onder 21 jaar, heeft al heel wat ervaring opgedaan en een aantal bemoedigende prestaties neergezet. Bovendien willen de Panthers zich op de best mogelijke wijze voorbereiden op de wereldbeker in juli.

De wedstrijd begon op het scherpst van de snee, met strafcorners aan beide kanten. De Zuid-Amerikanen openden de score met een mooie deviatie van Eugenia Trinchinetti. Amper twee minuten later maakten de Belgen echter al gelijk op PC. Op een ingetrainde fase devieerde Alix Gerniers, aanvoerster vanavond, de sleep van Vanden Borre buiten het bereik van de Argentijnse keepster; 1-1.

In het tweede kwart voerden de Argentijnen de druk op en speelde de wedstrijd zich voornamelijk af op de Belgische helft. De Belgische verdediging gaf echter geen krimp en stond vaak goed opgesteld. Op een Argentijnse PC maakte Vanden Borre een geweldige redding op de lijn. Het stond 1-1 aan de rust. Op het einde van de eerste helft was het Argentinië dat het meeste balbezit en de meeste cirkelpenetraties had laten optekenen.

Na de pauze hield het gastland een hoge press aan, om de bal zo snel mogelijk te recupereren en het gevaar in de Belgische cirkel te brengen. Toch bleef de wedstrijd behoorlijk evenwichtig verlopen en leken beide teams gelijkwaardig, ondanks een verschil van vier plaatsen op de wereldranglijst.

Geen van beide ploegen slaagde er in de eindfase om echt de bovenhand te nemen. Het fysieke en technische overwicht wisselden om de minuut van kant.

In de 55e minuut kreeg Argentinië een nieuwe PC, die Majo Granatto deze keer kon omzetten. Met nog vijf minuten te spelen stond het 2-1. De Zuid-Amerikanen kwamen terug in de wedstrijd en slaagden erin om een derde doelpunt te scoren via opnieuw Trinchinetti, die voor haar tweede doelpunt van de avond goed stond opgesteld aan de tweede paal. Eindstand: 3-1.

Ondanks de nederlaag was het een goede wedstrijd voor de Panthers, in het bijzonder voor kaderleden Stephanie Vanden Borre en Alix Gerniers. Voor een keer, leek de jonge garde wat minder aanwezig.

Deze zondag om 20.30 uur wacht de herkansing! De wedstrijd wordt opnieuw rechtstreeks uitgezonden op Playsports en VOO Sport World 1.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!