Pro League – Panthers spelen gelijk tegen Groot-Brittannië

Alle foto’s van PHDPH.com

In deze bijzondere periode, waar alles is afgelast, stonden de Red Panthers te popelen om het veld op te mogen. Hun laatste officiële wedstrijd dateerde voor de meesten van het weekend van 17 november 2020 met hun respectievelijke clubs.

In hun laatste wedstrijd tegen de Britten in mei 2019 in Antwerpen hadden de Panthers nog met 4-1 gewonnen. Beide teams staan momenteel in de onderste helft van het klassement in deze Pro League Hockey, met 6 punten elk. De doelstelling voor dit weekend was dan ook duidelijk: zoveel mogelijk afstand nemen van deze directe tegenstander en opklimmen in het klassement.

De Britten begonnen gretig aan de wedstrijd. Aan Belgische kant waren er veel onnauwkeurigheden die, in de 9e minuut, al bijna duur te staan kwamen, toen keepster Elena Sotgiu voor het eerst knap moest redden. Kort daarna kregen de Belgen een eerste PC, met een goed schot van Vanessa Blockmans, maar de Britse keepster redde met glans.

In de 11e minuut zetten de Britten een mooie collectieve actie op, waarbij Sarah Jones alleen voor het Belgische doel de bal voorbij Sotgiu duwde (0-1).

In het tweede kwart stond de Belgische verdediging beter opgesteld en kwam G-B bijna niet meer in de Belgische cirkel. Aan de andere kant van het veld was de opbouw van de Panthers echter nog niet optimaal. Enkele seconden voor rust dribbelde Alix Gerniers zich mooi vrij, paste naar ‘T Serstevens, die Joanne Peeters vond in de cirkel. De Belgische probeerde de bal in doel te duwen, maar een Britse voet stopte tot twee maal toe de bal op de lijn: strafbal! Tiphaine Duquesne verzilverde deze en bracht de Panthers op 1-1 net voor rust.

In het derde kwart kwam de wedstrijd in evenwicht. De Belgen deden meer dan hun best en forceerden, via de VAR weliswaar, een nieuwe PC. Spijtig genoeg bracht dit niks op.

De Panthers kregen bij het begin van het vierde kwart weer de bovenhand, met opnieuw veel drang naar voren. Maar de kansen en PC’s werden spijtig genoeg niet benut en PC’s vaak slecht gestopt.

Geen van beide teams slaagde er in de reglementaire tijd in een voorsprong te nemen. De wedstrijd eindigde op een 1-1 gelijke stand. Er zou via de shoot-outs gestreden worden voor een extra punt. De Britse dames kwamen hier uiteindelijk winnend uit (1-3). Voor de Belgen blijft dit een serieus zwak punt!

Morgen volgt de tweede wedstrijd, zelfde plek, zelfde uur. Benieuwd hoe die zal lopen…

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!