Pro League – mooie prestatie Red Panthers en winst na shoot-outs

Nog meer dan gisteren, moest er vroeg opgestaan worden om de Red Panthers in deze tweede editie van de FIH Hockey Pro League aan het werk te zien in hun tweede wedstrijd tegen Australië. Klokslag 5u in de ochtend (Belgische tijd) kwamen onze Panthers het veld van het Sydney Olympic Parc opgelopen.

Doelstelling: even goed doen als gisteren, maar met meer controle over de cruciale momenten.

Er waren drie wijzigingen in de selectie van Niels Thijssen : Michelle Struijk en Anne-Sophie Vanden Borre (ja ja, het kleine zusje van Stéphanie viert haar eerste selectie) vervingen Lucie Breyne en Joanne Peeters. En Elena Sotgiu stond tussen de palen.

De Belgen kwamen goed in de wedstrijd en namen het initiatief in het eerste kwart, met mooie kansen die vanuit het midden werden opgebouwd. Louise Versavel kwam in de 4e minuut zelfs heel dicht bij een eerste doelpunt, maar Australiërs konden in extremis redden Ze kregen ook een eerste PC, die spijtig genoeg niks opleverde.

In het tweede kwart werd die positieve drive van de Belgen ietwat afgeremd… De Red Panthers kregen een strafbal voor een fout op Versavel in de cirkel. Tiphaine Duquesne stond oog in oog met Lynch, maar de Australische doelvrouw stopte de bal van de jonge Belgische.

Wedstrijd 1 uur stopgezet door storm

Met nog 1min20 te gaan in de eerste helft gingen plots de hemelsluizen open en barstte een onweer los boven het stadion. De wedstrijd moest worden stilgelegd door de bliksem en de bakken water op het veld. Maar liefst één uur later kon opnieuw worden gehockeyed. De score bleef tot aan de rust onveranderd (0-0).    

Na de pauze lag het waterverzadigde veld er zwaar bij. De Australische dames werden actiever voor het doel van Elena Sotgiu en de Red Panthers leken te lijden onder de druk.

30 seconden voor het einde van het derde kwart konden de Hockeyroos uiteindelijk de score openen dankzij een mooie fase op links die goed werd afgewerkt door Gabi Nance. De Belgen lieten het hoofd echter niet hangen en kwamen bij het begin van het laatste kwart sterk opzetten. Dankzij een hard schot op een PC voor België zette Tiphaine Duquesne de bordjes weer in evenwicht (1-1).

De Panthers kregen nog een aantal gevaarlijke aanvallen van Australië te verwerken, maar hielden stand. Eindscore: 1-1.

Aisling D’Hooghe nam dan plaats in het Belgische doel voor de shoot-outs, die recht geven op een bonuspunt. En in tegenstelling tot de dag ervoor, waren het nu de Red Panthers die aan het langste eind trokken:  1-3 !

Dit was een tweede stevige en hoopgevende prestatie van de Belgische dames,  een bevestiging van gisteren en niet te vergeten, tegen de nummer 2 van de wereld!  

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie