Pro League – Totaal verschillende wedstrijd, Red Lions winnen 2de duel

In een ditmaal droog Bhubaneshwar start België in het wit en met Van Doren op goal. En zoals wedstrijd één valt ook nu de eerste goal al heel vroeg, maar ditmaal in het voordeel van de Lions. Hendrickx fusilleert de Indische doelman met een overhoekse push (0-1).

Het blijkt al snel dat deze wedstrijd een totaal andere is dan die van zaterdag. Er wordt met meer overleg gespeeld, ook aan een rustiger tempo, en het moet gezegd, India speelt duidelijk op niveau. Op niveau spelen, dat doet ook onze goalie, met een aantal cruciale tussenkomsten. Ander verschil, er worden bijna geen PC’s gefloten… In de ‘dying seconds’ van kwart 1 scoort India de gelijkmaker via Vivek.

Het tweede kwart is 2 minuten bezig als (uitblinker) De Kerpel de 1-2 op het bord zet met een subtiele deviatie achter zijn rug om. Helaas laat de 2-2 niet lang op zich wachten en scoort Rohidas op rebound van één van de spaarzame PC’s. Langzaam kruipen er wat frustraties in bij onze jongens, niet geholpen door soms wat vreemde (of geen) beslissingen van de fluiters.

Dan de 10de min. en De Kerpel onderschept een diagonale pass van Armanpreet op de Indiase helft en zijn scherpe voorzet bereikt Plennevaux die de keeper al duikend verschalkt (2-3).

Kwart 3 ziet de score niet verder veranderen, en we noteren vooral een blessure voor Stockbroeckx (voet omgeslagen), en een opeenvolging van kansen en schoten die uitstekend verwerkt worden door de Indische keeper. Het 4de kwart volgt het voorbeeld van het voorgaande, met een kaart voor Meurmans in de 10de min.

Wat ons opviel? Dat ‘de tank’ bij India schijnbaar leeg liep na 1 helft in deze tweede wedstrijd, waarna de Red Lions eigenlijk volledige controle over de partij hadden.  Revanche gevraagd en gekregen!