Pro League – het seizoen 2022-2023 begint over een maand!

Van 4 tot 10 november 2022 spelen de Red Panthers en Red Lions hun eerste FIH Pro League wedstrijden van het nieuwe seizoen 2022-2023. Onze twee nationale teams vliegen in het weekend van 29-30 oktober naar Mendoza in Argentinië, waar ze elk vier internationale topwedstrijden zullen spelen.

Nieuw kalenderschema

Afgelopen maart kondigde de Internationale Hockey Federatie (FIH) de invoering aan van een nieuw schema, gebaseerd op een reeks “minitoernooien” waarin drie teams elkaar op één locatie ontmoeten voor twee wedstrijden tegen elke tegenstander. Dit nieuwe formaat wil een positief effect hebben op het welzijn van de spelers en het milieu, door het aantal reizen te verminderen voor elk team.

Argentinië en Duitsland om te beginnen

Onze Belgen spelen hun eerste vier wedstrijden van de FIH Pro League 2022-2023 in Mendoza (Argentinië), tegen Argentinië en Duitsland.

De Panthers spelen tegen Argentinië, tweede op de wereldranglijst, gesteund door hun gepassioneerd en luidruchtig publiek. De Zuid-Amerikanen, de regerende Pro League kampioenen en finalisten op het laatste WK, zullen erop gebrand zijn thuis goed te presteren. Op 12 en 13 februari van dit jaar verloren de Panthers nog tweemaal van Las Leonas, eveneens in Argentinië. Hun tweede tegenstander, Duitsland, brengt goede herinneringen terug voor de Belgische fans. Bijna een jaar geleden (16 en 17 oktober 2021) wonnen de Panthers in Ukkel hun twee duels tegen de Duitsers. Twee tegenstanders met zeer verschillende speelstijlen, wat voor een geweldig spektakel moet zorgen!

Voor de Lions is het de laatste rechte lijn voor het WK in India, dat medio januari 2023 van start gaat. Ook hier zijn er twee wedstrijden tegen de Duitsers en de Argentijnen. De laatste jaren doen onze heren het meer dan goed tegen Duitsland, want sinds 15 juli 2017 (Hockey World League Semi-Final) hebben ze niet meer van de Duitsers verloren. In de laatste twee wedstrijden tegen Argentinië verloren de Lions er één en wonnen de tweede.

Alle acht wedstrijden zijn live te volgen op PlaySports en VOOSport.

Het volledige programma

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie

Hockey Pro League Antwerpen: dag 3

De derde dag van de Pro League-actie in Antwerpen begon met de terugwedstrijd tussen Argentinië en de Verenigde Staten, waarin de Zuidamerikaanse ploeg een verpletterende 4-0 overwinning boekte. In de

Lees meer »