PRO LEAGUE – Groot-Brittannië te sterk voor Red Lions

Vandaag stond de tweede Hockey Pro League wedstrijd op het programma van onze Red Lions in Londen. Na hun overwinning op India vrijdag ontmoetten de verjongde troepen van Michel van den Heuvel deze zondagmiddag Groot-Brittannië. Tegen een Britse ploeg die sinds het WK duidelijk in de lift zit, konden de Red Lions een serieuze strijd verwachten, in een volgepakt stadion dat zich volledig achter de thuisploeg schaarde.

Ten opzichte van de ploeg die vrijdag op het veld stond, werd Guillaume Hellin vervangen door een ander jong talent, Thomas Crols van Dragons. De Belgen hadden in het eerste kwart constant veldoverwicht, maar helemaal op het einde was het wel Groot-Brittannië dat in minder dan twee minuten tijd 2-0 voor kwam. Eerst scoorde Rushmere na een pijlsnelle tegenaanval van de Britten. Kort daarop scoorde Waller een tweede op een rebound. België kreeg het een pak moeilijker en moesten de druk van Team GB ondergaan. Twee minuten voor rust was het een derde keer raak voor de Britten. Bandurak ramde op PC dankzij een ouderwetse ‘shot’ de bal voorbij Van Doren. Aan de rust stond het 3-0.

Kort na de start van de tweede helft kreeg België een eerste strafcorner. Tanguy Cosyns sleepte de bal onhoudbaar het net in voor de 3-1. De Red Lions zaten terug beter in de wedstrijd. In de slotseconden van het derde kwart wonnen de Belgen vijf PC’s op rij. Een paar keer zaten de Belgen niet ver van een tweede treffer, maar uiteindelijk ging er geen enkele in. Met nog 7 minuten te gaan kwam Biekens heel dicht bij een doelpunt, maar zijn deviatie werd door de keeper van de lijn gered. De Belgische aanvallen volgende elkaar nu in sneltempo op, de Lions verdienden een tweede doelpunt. Maar het mocht niet baten, Groot-Brittannië versloeg België met 3-1.

Al bij al een geslaagde prestatie van de jonge Red Lions in heel moeilijke omstandigheden. De uitschieters waren Arno Van Dessel en Nelson Onana, die groeiden in de wedstrijd en aantoonden dat ze echt wel mee konden op dit niveau.