PRO LEAGUE – DE Red Lions bevestigen tegen Duitsland

Na het volle huis van gisteren, hadden de Red Lions weer een afspraak met hun supporters en met onze Duitse buren. De Duitsers wilden vandaag ongetwijfeld uit een ander vaatje tappen, na de zware nederlaag van gisteren.

Zij begonnen dan ook de wedstrijd met het mes tussen de tanden en zetten de Belgen onmiddellijk onder druk. En het loonde, want al na vier minuten spelen zette Niklas Wellen de eerste PC van de wedstrijd om in een doelpunt: 0-1.

De Belgen hadden enkele minuten nodig alvorens wat meer grip te krijgen op het spel, maar geleidelijk aan kregen ze meer controle. Na een mooie pass van John-John Dohmen was het Sebastien Dockier die de gelijkmaker scoorde. Na het eerste kwart stond het 1-1.

Het tweede kwart startte opnieuw op een hoog tempo. Het Belgische middenveld nam duidelijk de bovenhand, de machine was gelanceerd. In de 18e minuut zette Tanguy Cosyns de Belgen op voorsprong met een mooie tip-in. Enkele minuten later rukte Victor Wegnez op volle snelheid op langs de linkerflank en bediende opnieuw Sebastien Dockier, die beheerst afwerkte: 3-1. De Red Lions leken te snel voor hun tegenstanders, maar de Duitsers speelden realistisch en profiteerden van een PC in de 27e minuut om terug te komen tot 3-2, met een doelpunt van Windfeder. De Red Lions probeerden nog voor de rust de score te verhogen, maar zonder succes.

Na de pauze hielden de Belgen het tempo hoog, maar de Duitsers lieten zich niet van de wijs brengen. De toeschouwers kregen enkele prachtige dieptepasses te bewonderen, met Belgen die snel en in de ruimte speelden. Zo vond uitblinker Victor Wegnez zijn jonge collega Thibeau Stockbroeckx, die de bal met precisie en kracht in het net schoof; 4-2.

Onze tegenstanders lieten zich niet uit het veld slaan en bleven solide in de duels. Aan het eind van het derde kwart, probeerden ze Loic Van Doren te verschalken. De jonge doelman maakte twee mooie reddingen, helaas was de derde bal van Hellwig op de rebound wel raak: 4-3.

In het laatste kwart nam het tempo wat af maar flakkerden de gemoederen op. De fans aanwezig op Ukkel Sport lieten van zich horen, hopend op nieuwe doelpunten voor de Belgen. De Duitse doelman moest aan de bak, maar aan de andere stond ook Loic Van Doren goed te keepen. Dankzij een geweldige collectieve actie en een beslissende pass van Antoine Kina op Nicolas De Kerpel, kon deze laatste zijn derde doelpunt van het weekend scoren. Het stond 5-3, met nog minder dan drie minuten te spelen.

De score zou niet meer veranderen. Ook al was het resultaat niet zo zwaar als gisteren, het staat vast dat de Belgen het ganse weekend op alle spelniveaus hebben gedomineerd, tot groot jolijt van het talrijk aanwezige publiek!

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!