Pro League – De ‘derby der Lage Landen’ lost alle verwachtingen in!

Het was behoorlijk koud toen de Red Lions op woensdagavond het volkslied aanvatten. Ze wisten dat ze het vanavond sterk te verduren zouden krijgen van hun Nederlandse tegenhangers. Deze derby’s leveren vaak epische ‘clashes’ op. En het moet gezegd, het werd een wedstrijd om duimen en vingers af te likken!

Vanaf het begin van de wedstrijd was de fysieke inzet van beide teams op het hoogste niveau. Alex Hendrickx opende in de 8e minuut nog maar eens de score, met één van zijn onstopbare ‘sleeps’ in de rechter benedenhoek. Maar slechts een paar seconden later maakte Hertzberger gelijk voor zijn land, met een mooie deviatie: 1-1. De Red Lions probeerden het spel naar zich toe te trekken, maar de passes kwamen niet altijd goed aan. En in de 13e minuut slaagde Brinkman erin om zijn team aan de leiding te brengen: 1-3. Dit was al het derde doelpunt van de wedstrijd … en er zouden er nog volgen!

Vroeg in het tweede kwart verloren de Belgen hun recht op de video-scheidsrechter, door het gevaar van een hoge bal te overschatten. Ze hadden echter meer balbezit dan de Nederlanders en lieten de bal goed rondgaan in de 25m-zone van de tegenstander. Maar helaas bracht dit niks op. De score aan de rust was 1-2.

Terug uit de kleedkamer zetten de Nederlandse onmiddellijk de Belgen onder druk.  Het was een tactisch toonbeeld, met goed opgestelde Oranjespelers die weinig ruimte lieten voor de Lions. Tot in de 36e minuut, de Belgen een nieuwe PC kregen. Op de rebound ‘smashte’ Max Plennevaux zoals in het tennis, de bal in doel: 2-2. Daarna waren het weer de Nederlanders die in de aanval trokken en die opnieuw de leiding namen, op een door Janssen getransformeerde PC: 2-3. Het moet gezegd dat de toewijzing van deze strafcorner door de scheidsrechter meer dan twijfelachtig was, na een meer dan zuivere interventie van van Aubel in zijn eigen ’25’. De gemoederen raakten stilletjes aan verhit en beide teams claimden steeds meer fouten (of zelfs kaarten) bij de twee scheidsrechters.

Het vierde kwart begon wel met twee acties van Nederland, maar al snel namen de Red Lions de offensieve leiding en vonden ze het gaatje! Dankzij een loopactie van Max Plennevaux kon Florent van Aubel met een mooie draai de bal in het Nederlandse doel plaatsen: 3-3. Kort daarna zette opnieuw Alex Hendrickx zijn team weer aan de leiding, met een nieuwe onstuitbare PC: 4-3. Maar het was weer van korte duur, want de Nederlanders gingen in de tegenaanval en Bakker kon in extremis nog scoren. De 4-4 score bleef nadien ongewijzigd tot aan het einde.

Een shoot-out sessie zou beslissen wier er het extra punt in de wacht zou slepen.  om te proberen een extra punt te krijgen. En hier trokken de Red Lions aan het langste eind, met een ongenaakbare Loïc Van Doren tussen de palen (3-1)!