Pro League: Argentinië te sterk voor de jonge garde van de Lions en Panthers

Woensdagnacht stonden onze twee nationale teams tegenover Argentinië in hun eerste wedstrijd van de Hockey Pro League 2024. Zoals we weten waren beide teams verjongd, de kaderleden kregen rust na de Olympische kwalificatietoernooien in Valencia. Het waren de Red Lions die om 23.00 uur Belgische tijd de bal aan het rollen brachten.

Ondanks een goede start van de Belgische spelers scoorden de Argentijnen tegen het spelverloop in het eerste doelpunt in de laatste minuut van het eerste kwart. Maar de Red Lions hielden stand, de score bleef ongewijzigd tot de rust (1-0). Alles leek nog mogelijk voor deze jonge Red Lions, vooral omdat de wedstrijd tot dan evenwichtig verlopen was.

De Argentijnen waren echter niet van plan om het voor de eigen supporters hierbij te laten en verdubbelden de score al een paar minuten na de herstart. Op het einde van het derde kwart was de stand stond het 2-0.

In het laatste kwart opende Thibeau Stockbroekx de Belgische score (2-1), maar de Argentijnen reageerden snel en herstelden de voorsprong minder dan een minuut later (3-1). Een laatste doelpunt van Argentinië enkele minuten voor het einde betekende de doodsteek voor de Red Lions, die met 4-1 onderuit gingen.

Argentinië sterker op alle vlakken

Nog geen twee uur later was het de beurt aan de Red Panthers. Tegenover de nummer 3 van de wereld zouden de heel jonge Belgen solide moeten zijn. Helaas openden de Argentijnen al na drie minuten de score. Tot aan het einde van het eerste kwart slaagden de Belgen erin om verdedigend stand te houden en de score op 1-0 te houden. Maar het tweede kwart kende hetzelfde verloop toen Argentinië een paar minuten voor rust scoorde (2-0). De Panthers hadden het op alle vlakken moeilijk, zowel tactisch, fysiek als technisch. Het derde kwart bleek fataal voor de Red Panthers, die nog twee doelpunten tegen kregen, gevolgd door een vijfde vroeg in het vierde kwart. De realiteit was hard voor de jonge Belgen, die het met 5-0 moest afleggen tegen het sterke Argentinië.

Moeilijke start voor de Belgen, die een duidelijk gebrek aan ervaring op dit topniveau cash betaalden. Zaterdagnacht 17 februari krijgen ze een kans op revanche.  Maar eerst spelen beide teams deze donderdagnacht nog tegen Duitsland. Mis deze wedstrijden niet en volg ze live op PlaySports en VOOsport.