Pro League – Aggressiever Duistland speelt gelijk tegen Red Lions

Vandaag, voor de tweede wedstrijd tegen Duitsland, geen De Kerpel, van Aubel, Boon, Dockier, Poncelet of Ghislain bij de Red Lions. In hun plaats staan Briels, Charlier, Stockbroekx, Cosyns, Plennevaux en Willems op het veld in Düsseldorf.

De wedstrijd kende eenzelfde start als gisteren, met Duitsers die onmiddellijk druk zetten en Belgen die geleidelijk aan in hun ritme komen en de bal meer en meer opeisen. Dit vertaalde zich eerst met meer en meer overwicht op het middenveld, met een heel bedrijvige Wegnez en Kina. Maar in de 19e minuut werd Gauthier Boccard bereikt in de cirkel. Zijn schot belandde keihard tegen de paal. Uit een zeldzame Duitse aanval 6 minuten later, kwam nochtans een eerste doelpunt voor de Mannschaft. Florian Fuchs schoot de 1-0 hard voorbij Loïc Van Doren. Het einde van de eerste helft verliep nog enigszins chaotisch, met veel spelonderbrekingen, maar de score veranderde niet meer.

In het derde kwart werd de wedstrijd een pak bitsiger, met twee gele kaarten als gevolg, één voor Duitsland en één voor België. De Belgen speelden slordiger en de Mannschaft bleef geconcentreerd spelen, wat hen een tweede corner opleverde, maar deze bracht niks op. De Lions probeerden wel, maar vonden het gaatje niet.

In de 49e minuut kreeg België een door de videoscheidsrechter bevestigde PC. Loick Luypaert vond het tijd om het scorebord wat te beroeren en sleepte de bal onhoudbaar voorbij doelman Stadler. Het stond 1-1. De Belgen bleven komen en wilden echt de overwinning, maar verschillende mooie kansen brachten geen wijzigingen meer in de score. Het bleef 1-1.