PRO LEAGUE – 5 sterren prestatie van de Red Panthers tegen India!

Deze zondag 12 juni stonden de Red Panthers voor de tweede keer tegenover India in Antwerpen. Dit was de laatste Pro League wedstrijd in België dit jaar! De Panthers hebben nog twee dubbele Pro League wedstrijden voor ze naar het WK trekken , maar deze worden op verplaatsing gespeeld (eerst tegen Engeland in Londen en daarna tegen de VS in Den Bosch).

De Panthers wonnen de wedstrijd van gisteren met 2-1, maar dit had gerust meer kunnen zijn, gezien het aantal kansen. Net als zaterdag had Barbara Nelen geen drie minuten nodig om de score te openen! Abi Raye, die vandaag de plaats van Louise Versavel had ingenomen, bediende Nelen op ideale wijze, de Gentse kon helemaal alleen aanleggen en scoren: 1-0.  Twee minuten later deed Charlotte Englebert haar na en verdubbelde de score met een krachtige backhand in de bovenhoek van het net; 2-0. De Panters begonnen hun wedstrijd op de best mogelijke manier. Zij kregen ook nog twee penalty corners, maar de sleep werd telkens geblokkeerd door de Indische defensie. De Indische speelsters leken al volledig uit hun lood geslagen. Het leek er zelfs even op dat Ambre Ballenghien het derde doelpunt had gescoord, maar dit werd geannuleerd na een video call (voor een voetfout). Tegen het einde van het eerste kwart, begon het spel meer in evenwicht te komen.

De Belgen bleven heersen in het tweede kwart. De press van de Panthers was, net als gisteren, efficiënt en maakte dat de Panthers veel ballen recupereerden en vaak in de Indische cirkel kwamen.  Ze dwongen zelfs een derde doelpunt af, dat deze keer wel werd gevalideerd, hoewel het niet duidelijk was of het een own-goal of een doelpunt van Abi Raye was. Vier minuten later (23e) maakte Stephanie Vanden Borre er zelfs 4-0 van op PC.

Na de rust probeerde India aanvallender te spelen, maar het lukte maar niet. De Panters speelden goed, ze vonden elkaar goed op het veld en de afwerking was deze keer wel van de partij. De Indiase dames leken in een dip te zitten en toonden een vrij zwak spelniveau. In de 36e minuut scoorde Ambre Ballenghien een prachtig vijfde doelpunt na een mooie individuele actie van Gerniers: een tip-in op instinct, zoals alleen echte spitsen dat kunnen.

In het laatste kwartier zetten de Belgen hun inspanningen verder en bleven ze ten aanval trekken. Ondanks de zware score had men de indruk dat ze nog niet tevreden waren. Vooral Alexia ‘T Serstevens en France De Mot vielen op door hun vechtlust.

Ondanks de Belgische inspanningen veranderde de score niet meer. De Panthers wonnen deze wedstrijd op heel overtuigende wijze (5-0).

De selectie van de speelsters die aan het WK zullen deelnemen wordt deze woensdag bekendgemaakt. Aarzel niet om de Red Panthers te volgen op sociale kanalen: