Play True Day, ook in 2019 voor #Cleansport

<strong> </strong>Na een succesvolle eerste editie vorig jaar, zet(ten) de VHL ( KBHB en LFH) weer volop in op de Play True Day : in september 2019 gaat de Belgische sport weer volop voor <strong>#CleanSport</strong>!

<strong><u>Wat is Play True Day?</u></strong>

Play True staat in het teken van een zuivere sport. De bedoeling is om sporters, het sportpubliek en anderen vertrouwd te maken met de wereldwijde strijd tegen doping en met de redenen waarom dopinggebruik indruist tegen de geest van de sport en ernstige gezondheidsrisico’s inhoudt.

Play True Day Belgium is een gezamenlijk initiatief van de vier Belgische nationale antidopingorganisaties, het BOIC, het BPC, de AISF, de VSF en de Sportrat der Deutschsprachigen Gemeinschaft.

<strong><u>Hoe draagt de VHL/LFH bij aan de Play True Day?</u></strong>

Tijdens onderstaande wedstrijden zullen er allerlei acties op touw gezet worden die in het teken staan van de Play True Day. Zo zullen er <strong>bandjes uitgedeeld worden</strong> aan de aanwezigen, zullen er <strong>banners opgehangen worden</strong> om de Play True Day in de kijker te zetten en zal ook de <strong>wedstrijdspeaker een antidopingboodschap omroepen voor de wedstrijd, tijdens de rust, en na de wedstrijd</strong>.
<ul>
<li>15/09: Beerschot – Herakles (heren)</li>
<li>29/09: Super Sunday Waterloo Ducks – Racing</li>
</ul>
<strong><u>Als club deelnemen?</u></strong>

Heb je als club supercreatieve dopingvrije ideeën om de Play True Day nog meer te laten leven? Voer ze vooral uit, deel ze met anderen en met ons, zodat we ook van deze Play True Day een succes maken want samen gaan we voor <strong>#CleanSport</strong>!

Enkele voorbeelden:

–             Een antidopingboodschap omroepen voor de wedstrijd, tijdens de rust, en na de wedstrijd. Bv. “Deze wedstrijd staat in het teken van de strijd tegen doping en wordt u graag aangeboden door x aantal sporters die het beste van zichzelf geven op een eerlijke, sportieve en vooral dopingvrije manier. We go for clean sport!”

–             Met zoveel mogelijk atleten samen een ‘C’ (van ‘clean sport’) vormen, een foto hiervan nemen, en deze posten op de sociale media met <strong>#cleansport en #playtruebelgium</strong>.

–             Zoveel mogelijk atleten oproepen een ‘C’ te vormen met zijn/haar hand, hiervan een foto maken, en deze posten op de sociale media met <strong>#cleansport en #playtruebelgium</strong>.

Vragen? Neem contact op met Cindy Vanduffel → <a href=”mailto:cindy.vanduffel@hockey.be”>cindy.vanduffel@hockey.be</a>

<strong>Together, we go for #CleanSport!</strong>

Vind hier alle Hockey Belgium nieuwsberichten!

Selecteer uw Categorie