Play-offs Eredivisie : halve finales, de terugwedstrijden!

PROGRAMMATIE

Samenvattingen van de eerste wedstrijden

Oree - Dragons (2-3)

Leopold - Waterloo Ducks (2-3)

Programmatie van de Tweede wedstrijden (02/05/2021)

Dames

heren

GEEN PUBLIEK, MAAR WEL EEN MOOIE VISIBILITEIT OP TV

Vanwege de gezondheidssituatie zullen deze wedstrijden helaas achter gesloten deuren moeten worden gespeeld. Dit betekent niet dat de fans hun favoriete ploeg niet in actie zullen kunnen zien, want de meeste wedstrijden zullen worden uitgezonden op televisie en/of te zien zijn via live streaming op het web. Playsports (NL) en VOO Sport (FR) zullen de halve finales van de mannen voor de allereerste keer alle vier live uitzenden! Dit verklaart trouwens waarom de wedstrijden op verschillende tijdstippen worden gespeeld.

De wedstrijd Leopold-White Star bij de vrouwen op zondag wordt in Brussel rechtstreeks uitgezonden door BX1. De twee halve finales bij de vrouwen zullen in principe ook door de clubs zelf live worden uitgezonden.

FORMAT KAMPIOENSCHAPPEN

Dit seizoen zag in Eredivisie een vernieuwende kampioenschapsformule met 14 ploegen het licht. Ter herinnering: eerst speelden alle teams in een reeks heen-en-terug wedstrijden tegen elkaar. De beste acht werden vervolgens ingedeeld in twee poules van vier, die het vervolgens tegen elkaar opnamen in de eerste fase van de play-offs. De laatste zes uit de reguliere fase werden verwezen naar de play-downs.

Nu is het tijd voor de halve finales! Vanaf zondag 25 april 2021 zullen de ploegen die in elke play-off poule op de eerste twee plaatsen eindigden – met andere woorden, Antwerp, Dragons, Gantoise en Racing bij de vrouwen en Dragons, Leopold, Orée en Waterloo Ducks bij de mannen – het tegen elkaar opnemen in heen-en-terug wedstrijden, waarbij de eerste van groep A het opneemt tegen de tweede van groep B, en omgekeerd.

Zoals gebruikelijk worden 3 punten toegekend voor een overwinning, 1 punt voor een gelijkspel en 0 bij verlies. Bij een gelijke stand tussen de twee halve finalisten na de tweede wedstrijd, zal een shoot-out beslissen welk van de twee teams doorstoot naar de finale.

De finalisten zullen het tegen elkaar opnemen tijdens het finaleweekend op 8 en 9 mei in Antwerpen (Wilrijkse Plein).

KLASSEMENTSWEDSTRIJDEN

De klassementswedstrijden (plaatsen 5 tot en met 8) werden afgelopen weekend gespeeld. Op vraag van de clubs werd beslist om deze tot één enkele heenwedstrijd te beperken.

Ontdek hieronder de rangschikking van de 5e naar de 8e plaats

Dames

heren

Play-down

Er is nog 1 dag van play-down over. Hieronder vindt u het programma van het afgelopen weekend.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie