ParaHockey aan het feest op Victory!

Niet alleen het Wilrijkse Plein leeft op het ritme van de prestaties van de beste Europese hockeyers. Een paar kilometer verderop, op Royal Victory Hockey Club, loopt sinds maandag 19 augustus het Cronos Euro ParaHockey Championship 2019. Twaalf teams uit negen verschillende landen strijden tegen elkaar op drie halve hockeyvelden en begeleid als professionals. Een toernooidirecteur, match officials en scheidsrechters zoals Germain Boutte (Golden Whistle 2016): voor de allereerste keer nemen onze Red Giants, Frankrijk, Spanje en andere Europese landen deel aan een echte officiële competitie. “Voor de atleten is dit fantastisch“, zegt Leo Lucas, voorzitter van Victory. “En ze zijn zich bewust van deze evolutie. Er is een groot verschil met Boom in 2013. Sommige teams hadden niet eens eenzelfde officieel truitje. Vandaag de dag draagt elk teamlid z’n officiële outfit. De aandacht om hen heen neemt echt toe. Op logistiek vlak (transport, hotel, lunches) moeten we net hetzelfde doen als in Wilrijk.”

Alles verloep uitstekend deze maandag in Edegem. Terwijl Portugal de doelpunte opstapelde tegen Duitsland, nam een Engelsman een Ier in zijn armen om een winnende shoot-out te vieren. “Er zijn ongeveer 200 spelers en medewerkers tijdens dit toernooi. Teams zoals Bulgarije of Schotland zouden in de toekomst naar de volgende edities kunnen komen”, zegt Tom Pedersen Smith, Development and Education Manager bij de EHF. “De samenwerking met Victory had afgelopen 12 maanden niet beter kunnen verlopen. Deze club heeft de ParaHockey in zijn DNA.”

Victory viert dit jaar haar 100ste verjaardag. De organisatie van dit Europees Kampioenschap was een geweldige manier om dit te vieren. “Het was echt belangrijk voor ons om dit event te organiseren. In België was onze club de eerste die een echte structuur voor de ParaHockey voorstelde. Dat was ongeveer 10 jaar geleden.”

Deze Euro ParaHockey Championship zal deze woensdag in stijl eindigen in het grote stadion op het Wilrijkse Plein. Onze Red Giants en hun tegenstanders spelen hun finale in het stadion waar hun favoriete sterren momenteel aan het werk zijn. Voel je vrij om deze gepassioneerde hockeyers te komen aanmoedigen! De slotparade is gepland om 14.15 uur, de wedstrijden om 14.30 uur en de medaille-uitreiking om 16.00 uur. De ideale opener voor de wedstrijd van de Red Panthers tegen Spanje.


Vind hier alle Hockey Belgium nieuwsberichten!

Selecteer uw Categorie