Oproep tot deelname – ambitieus actieplan voor de scheidsrechters!

Voor de meeste van onze hockeyscheidsrechters is fluiten een hobby die zij met veel passie beoefenen. Net als de hockeyspelers trouwens, waarvan ze een verlengstuk zijn. Het hockey in België heeft zich echter zo snel ontwikkeld en geprofessionaliseerd, dat het steeds ingewikkelder wordt om als scheidsrechter een wedstrijd te leiden. Bovendien verliezen in onze samenleving de waarden van respect en fair play duidelijk terrein. Het is dan ook begrijpelijk dat de druk op de schouders van de vrouwen en mannen “in het zwart” elk weekend toeneemt.

De Federatie en haar Officials Dvision vinden daarom dat het hoog tijd is om een ambitieus masterplan voor de Belgische arbitrage te implementeren en de nodige grote projecten op te starten. De uitwerking van dit plan van aanpak zal in eerste instantie een overlegfase omvatten, met de oprichting van vijf taskforces, die zich elk met een specifiek te herstructureren aspect zullen bezighouden.

  • Werkgroep 1 – beschikbaarheden en opleidingstrajecten voor scheidsrechters
  • Werkgroep 2 – interne en externe communicatie
  • Werkgroep 3 – verloningen van de scheidsrechters
  • Werkgroep 4 – groepssfeer en teamspirit onder scheidsrechters
  • Werkgroep 5 – verbetering van klimaat rond en gedrag tegenover de scheidsrechter

De KBHB is op zoek naar mensen die interesse hebben in de deelname aan een van deze werkgroepen. Of u nu scheidsrechter bent, clubbestuurder, hockeyspeler of gewoonweg hockeyfan, aarzel niet om contact met ons op te nemen … als u maar over ideeën, enthousiasme en een constructieve ingesteldheid beschikt!

Heb je interesse? Neem zo snel mogelijk contact met ons op door een e-mail te sturen naar arbitrage@hockey.be.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie