Olympische kwalificatie in zicht voor onze nationale teams!

Over een paar uur beginnen de Red Panthers en Red Lions aan hun kwalificatietoernooi in Valencia (Spanje), waar ze op zoek gaan naar een ticket voor de Olympische Spelen van Parijs 2024. Acht teams van over de hele wereld zullen strijden om een top-3 plaats in het toernooi, dat synoniem staat voor kwalificatie voor de Spelen.

Red Panthers – vice-Europees kampioen in topvorm!

Na hun prachtige zilveren medaille op het EK afgelopen zomer bestaat er geen twijfel over dat de Red Panthers – 4e op de wereldranglijst – favoriet zijn voor de eindoverwinning in dit toernooi (>>>selectie). Ze zullen echter eerst door hun drie groepswedstrijden tegen Ierland (13), Zuid-Korea (12) en Oekraïne (28) moeten komen en bij de beste twee eindigen om door te gaan naar de halve finales. Winst in de halve finales zou de Red Panthers een olympisch ticket opleveren! Als ze hun halve finale verliezen, hebben de Belgen nog een tweede kans, maar dan moeten ze de wedstrijd om het brons winnen.

Bondscoach Raoul Ehren gaat vol vertrouwen de competitie tegemoet met zijn team: “We kunnen niet wachten om te beginnen aan dit Olympische kwalificatietornooi in Valencia. We zijn goed voorbereid en de meiden zijn klaar om op hun best te presteren.

Red Lions – kwalificatie een must voor de regerend Olympisch kampioen!

Net als hun vrouwelijke tegenhangers worden de Red Lions getipt als favorieten voor het toernooi. De nummer 2 van de wereld – eind 2023 al goed in vorm op een voorbereidingstoernooi in Spanje – heeft door een paar blessures een aantal aanpassingen moeten doorvoeren (>>>selectie). Michel van den Heuvel en zijn spelers zullen het in hun groepswedstrijden opnemen tegen Japan (15), Ierland (13) en Oekraïne (29), met als doel op de eerste plaats te eindigen.

Felix Denayer, aanvoerder van de Red Lions, toont zich vastberaden in aanloop naar het toernooi: “De Olympische Spelen zijn het absolute hoogtepunt van onze sport. Dit tornooi is dus ontzettend belangrijk.. We zijn dan ook goed voorbereid en volledig gefocust op het veiligstellen van een ticket voor Parijs 2024.”

Alle Belgische wedstrijden live en gratis op Sporza en RTL

Alle wedstrijden van dit uiterst belangrijke hockeytornooi worden live en gratis uitgezonden op RTL en Sporza. Net als bij het EK zullen de twee televisiezenders alles uit de kast halen om de sportfanaat kennis te laten maken met de prestaties van onze Red Panthers en Red Lions.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie