OLYMPIC QUALIFIER – RED LIONS NAAR PARIJS 2024 OM HUN TITEL TE VERDEDIGEN!

Klus geklaard! Dat is wat de Red Lions uitstraalden na het laatste fluitsignaal van hun halve finale. Ze hadden net Zuid-Korea met 4-0 verslagen en verzekerden zich hierdoor van hun ticket voor de Olympische Spelen van Parijs. Het leek wel “another day at the office” voor de spelers van bondscoach Michel van den Heuvel. De vreugdetaferelen bleven heel bescheiden, de Lions voelden het aan als thuiskomen, als een natuurlijke gang van zaken. Nochtans is het niet niks, wat ze hebben gepresteerd! Ze kwalificeren zich, na Beijing 2008, Londen 2012, Rio 2016 en Tokio 2020, voor hun vijfde Olympische Spelen op rij.

In de halve finale hadden de Belgen het aanvankelijk moeilijk om de opening te vinden, tegen elf stug verdedigende Koreanen die op hun eigen helft kampeerden. Net voor rust scoorde Tanguy Cosyns uiteindelijk de openingstreffer (1-0). Het tweede doelpunt, van Florent van Aubel, viel pas in de 40e minuut. Daarna scoorden Tom Boon en Felix Denayer elk nog een goal in de laatste tien minuten van de partij.

Zondag staan de Red Lions – voor de eer – nog in de finale tegenover gastland Spanje. De wedstrijd zal plaatsvinden om 18u en zal live worden uitgezonden op Sporza en op RTL.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!