Nieuwe technische staf voor de Indoor Red Lions

In het vooruitzicht van de volgende Wereldbeker Indoor Hockey, die volgend jaar in februari in Luik zal plaatsvinden, kondigt de Koninklijke Belgische Hockey Bond met plezier de aanstelling van een volledig nieuwe technische staf voor de Indoor Red Lions, het nationale indoor herenteam.

De KBHB en Alexandre de Chaffoy, de huidige nationale coach, hadden al enige tijd geleden, in onderling overleg, besloten om uit elkaar te gaan. Meteen daarop is de Federatie op zoek gegaan naar een nieuwe T1, die ze uiteindelijk, na een grondige selectieprocedure, gevonden heeft in de persoon van Maxime Bergez, de huidige assistent van Alex de Chaffoy.

Max Bergez is al sinds lang betrokken bij het Belgische indoor project, waar hij deel van is beginnen maken als T3 en video-analist voor de Indoor Red Lions in 2015. Al heel snel nam hij de rol van T2 over, dan al als assistent van Alex de Chaffoy, die aan het roer van het team kwam te staan in 2016. Max neemt dus vanaf vandaag de teugels van het team in handen en wordt daarin bijgestaan door Lisa Letchford, die ook al hoofdcoach is van de U18 outdoor meisjes. We wensen dit nieuwe ambitieuze duo alle succes toe!

Na 4 jaar uitstekend samenwerken, wil de Federatie Alex de Chaffoy van ganser harte bedanken voor de niet aflatende inzet en energie die hij stak in de uitbouw van indoor hockey in ons land. Onder zijn bezieling zijn de Indoor Red Lions van de 27ste plaats wereldwijd opgeklommen naar de 7de plek vandaag, vice-Europees Kampioen geworden in Antwerpen (2018), gevolgd door een 6de plaats op de Wereldbeker in Berlijn.

Het ga je goed Alex !

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie