Nieuwe opleidingen Initiator Hockey & Instructeur B

In het najaar 2018 hebben we, in samenwerking met onze clubs, weer 4 nieuwe opleidingen Initiator Hockey gepland.

Voor de eerste keer in de geschiedenis, zal er tijdens deze opleidingen een pilootproject georganiseerd worden, waarbij een deel van de opleiding digitaal onderwezen zal worden voor een deel van de cursisten. Meer info hierover ontvang je na inschrijving.

De geplande opleidingen zullen doorgaan te Brugge/Kortrijk (KHC Brugge + Saint-George), Leuven (KHC Leuven), Brecht (R. Antwerp HC i.s.m. Dragons) en in Grimbergen/Tervuren (Merode HC Grimbergen + Blue Lions Tervuren).

Gezien het belang van een goede omkadering en begeleiding hopen we dat er zoveel mogelijk trainers zullen inschrijven voor deze zeer interessante opleiding. Zoals bekend worden clubs die trainers opleiden ook beloond via het jeugdsportproject en dient u als club voldoende trainers op te leiden om te kunnen deelnemen aan dit project.

Door het volgen van deze opleiding leer je in te staan voor het initiëren van beginnende en/of recreatieve hockeyers (jongeren, adolescenten en volwassenen) op clubniveau, rekening houdend met de ontwikkelingskenmerken van de doelgroep en de ontwikkelingslijn van hockey. Deelnemen kan vanaf het jaar dat je 16 wordt.

Kostprijs volledige opleiding: 140 euro

Antal uren: 58u (waarvan 6u stage)

Schrijf je nu in:

Voor verdere vragen kan u contact opnemen met cindy.vanduffel@hockey.be

Naast de 4 opleidingen Initiator Hockey wordt er in het najaar ook terug een opleiding Instructeur B georganiseerd te Wilrijk.

Alle trainers die de volgende stap willen zetten in hun opleidingstraject, kunnen zich nu inschrijven. De lessen gaan door van 29/10 tot 02/11/2018 overdag, gevolgd door nog 4 weekavonden in november. Om deze cursus te mogen volgen heb je:

  • Het Initiator ‘Hockey’-diploma behaald;
  • Het algemeen gedeelte Instructeur B met succes afgerond;
  • Minimum 4 credits behaald.

Door het volgen van deze opleiding leert de cursist in te staan voor het trainen en begeleiden van recreatieve en/of competitieve hockeyspelers en -speelsters (jongeren, adolescenten en volwassenen) tot op het provinciaal/landelijk niveau, rekening houdend met de ontwikkelingskenmerken van de doelgroep en de ontwikkelingslijn van hockey teneinde hen via aangepaste sporttechnische en tactische trainingsopbouw te laten doorstromen naar een hoger niveau en leerdoelen te bereiken.

Kostprijs volledige opleiding: 150 euro

Antal uren: 70u (waarvan 15u stage)

Schrijf je nu in:

Voor verdere vragen kan u contact opnemen met lucas.vandenbossche@hockey.be

Vind hier alle Hockey Belgium nieuwsberichten!

Selecteer uw Categorie