NIEUWE CAMPAGNE OVER GRENSOVERSCHRIJDEND GEDRAG

De waarden en normen staan in onze huidige samenleving spijtig genoeg onder zware druk. Onze hockeywereld ontsnapt daar uiteraard ook niet aan. Respect en fair-play zijn minder en minder een evidentie. En onze clubs en leden worden meer en meer geconfronteerd met onaangepast gedrag van bepaalde mensen, zoals overmatig alcoholgebruik, seksueel grensoverschrijdend gedrag of onaanvaardbaar gedrag van supporters, om er maar een paar te noemen. 

Daarom lanceren de Vlaamse Hockey Liga (VHL) en de Ligue Francophone de Hockey (LFH) samen een sensibiliseringscampagne over grensoverschrijdend gedrag, rond het thema “Respecteer de andere! Respecteer uw sport!”.

Samen met productiehuis Lapino Albino, werd een animatieclip gemaakt over deze thematieken, die online en op de schermen in de Belgische clubhuizen zal worden uitgezonden. Daarnaast krijgen alle clubs binnenkort ook posters om in hun clubhuis op te hangen. En later dit jaar volgen nog 2 specifieke videoclips over seksueel grensoverschrijdend gedrag en alcohol misbruik.

De VHL heeft in dit kader ook een gedragscode opgesteld, die door alle clubs, clubbestuurders en leden moet worden nageleefd. Deze vindt u

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie