NIEUW – Identiteitscontrole voor elke wedstrijd met nationale scheidsrechters!

Vanaf 12 februari 2022 wordt een verplichte identiteitscontrole van de op het wedstrijdblad ingeschreven spelers/speelsters van kracht! We krijgen immers vaak meldingen van teams dat hun tegenstander het wedstrijdformulier niet correct heeft ingevuld en we merken bij de Federatie vaak onregelmatigheden op. Daarom wordt deze verplichte identiteitscontrole nu ingevoerd. In eerste instantie zal dit door de nationale scheidsrechters worden gedaan voor aanvang van de wedstrijd.

Dit betekent dat deze regel voorlopig alleen van toepassing is op afdelingen waar nationale scheidsrechters de wedstrijd leiden.

OPGELET: in de toekomst zal dit ook worden uitgebreid tot alle kampioenschappen.

Concreet zullen de scheidsrechters uiterlijk 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd de identiteit controleren van de speelsters/spelers die op het wedstrijdblad staan vermeld. Om dit te doen, zullen ze zich baseren op de profielfoto van de speelsters/spelers, die beschikbaar is in de Hockey Belgium applicatie en deze vergelijken met de aanwezige speelsters/spelers.

Indien de controle onmogelijk blijkt (bijvoorbeeld omdat er geen of een ontoereikende foto in de app staat), zal de scheidsrechter een alternatief identiteitsdocument opvragen (identiteitskaart of een rijbewijs). Indien dit identiteitsbewijs niet kan worden voorgelegd, zal de betrokken speelster/speler niet aan de wedstrijd mogen beginnen.

We vragen elke speelster/speler om:

  • zijn/haar profielfoto bij te werken in de Hockey Belgium app;
    • om dit te doen: ga in het menu naar instellingen > mijn persoonlijke gegevens en klik op de foto
  • zich 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd spontaan bij de wedstrijdscheidsrechter te melden.

We maken van deze gelegenheid gebruik om u eraan te herinneren dat voor alle andere wedstrijden die niet door nationale scheidsrechters worden geleid, teams deze controle steeds spontaan kunnen uitvoeren met behulp van de Hockey Belgium applicatie.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie