Niels Thijssen stopt als bondscoach van de Belgian Red Panthers

Niels Thijssen heeft zonet de Federatie en zijn spelersgroep ingelicht dat hij, na lang nadenken, de moeilijke beslissing heeft genomen om met onmiddellijke ingang te stoppen als bondscoach van de Red Panthers.

“Na de afgelopen 5 jaar, met een binnenkort aflopend contract en de lopende discussies over een verlenging ervan, en met het EK dat er binnen 6 maanden al aankomt, voel ik dat dit het juiste moment is om verandering te brengen in mijn leven.” zegt Niels Thijssen. “Dank u Panthers! Dank u KBHB! Ik ga jullie missen. Maar ik voel dat het tijd is voor mij om deze belangrijke pagina om te slaan, opnieuw meer tijd te kunnen doorbrengen met mijn familie en op zoek te gaan naar nieuwe dromen.”

Niels startte in 2012 bij de Belgische Federatie, was sinds 2015 betrokken bij het programma van de Belgische hockeydames, eerst als assistent coach, dan als interim hoofdcoach en sinds april 2017 als volwaardige bondscoach. Hij kan terugkijken op een aantal schitterende resultaten met de Red Panthers, waaronder een historische 9e plaats op de wereldranglijst, de allereerste zilveren medaille op het EK in 2017, de kwalificatie voor het WK 2018 en een prachtige 5e plaats in het eerste Hockey Pro League seizoen. Naast dit mooie palmares, blijft de niet-kwalificatie voor de Olympische Spelen van Tokio ongetwijfeld de grootste ontgoocheling.  

Adam Commens, Technisch Directeur van de KBHB: “Het was een genoegen om samen te werken met Niels als bondscoach. Zijn professionalisme en bereidheid om samen met het team te groeien en zich te ontwikkelen, toont zijn bekwaamheid aan om als leider het goede voorbeeld te geven. We hopen dat hij deel zal blijven uitmaken van de Belgische hockeyfamilie, want we zijn ervan overtuigd dat hij in de toekomst nog veel meer te bieden heeft als leider en coach.”

De KBHB wil Niels Thijssen van harte bedanken voor de aangename en steeds heel professionele samenwerking van de afgelopen 8 jaar en wenst hem het allerbeste toe voor de toekomst.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie

Hockey Pro League Antwerpen: dag 3

De derde dag van de Pro League-actie in Antwerpen begon met de terugwedstrijd tussen Argentinië en de Verenigde Staten, waarin de Zuidamerikaanse ploeg een verpletterende 4-0 overwinning boekte. In de

Lees meer »