Multi SkillZ for Hockey geselecteerd als innovatief project !

Het nieuwe project Multi SkillZ for Hockey werd geselecteerd als innovatief project en werd deze week door studente Jolien Gobien (Bachelor Sport en Bewegen) voorgesteld én gewonnen tijdens de tweede editie van de “Howest in Motion Innovation Expo” in Brugge!
Proficiat Jolien!

Wat is Multi SkillZ for Hockey ?

Het is een gestructureerde, onderbouwde en aanvullende inspiratiebron voor onervaren en ervaren veldhockeytrainers. Multi SkillZ for Hockey vormt een verwevenheid tussen de hoge techniciteit van veldhockey en de nodige brede motorische ontwikkeling van jonge hockey spelers. Het faciliteert het verwerven van de hockeyspecifieke ‘basics’ in een bepaalde ontwikkelingsfase (vb. leerdoelstellingen U6) en ontwikkelt de motorische competenties die het hockey zal vereisen in de toekomst. Hierbij ligt de focus niet op de techniciteit van de sport, maar op het spelplezier en motorisch en impliciet leren.
De oefenstof in deze gebundelde oefeningendatabase wordt omgetoverd naar interactieve video’s, die trainers kunnen raadplegen op een web platform en applicatie.

In de huidige en sedentaire wereld kneedt de bacheloropleiding Sport en Bewegen  zijn studenten tot breed inzetbare beweegcoaches, die met passie en enthousiasme anderen aanzetten en motiveren tot een actieve en gezonde levensstijl.

Dit project werd medemogelijk gemaakt door de Vlaamse Hockey Liga en Multi SkillZ by C2C.

Multi SkillZ for Hockey is een project dat kinderen en volwassenen gek wil maken van bewegen door het inrichten van unieke sportsessies, coaches en operators opleidt en professionele kansen biedt in de sport en bewegen sector.

Vind hier alle Hockey Belgium nieuwsberichten!

Selecteer uw Categorie