MEN’S JUNIOR WORLD CUP – Gelijkspel in een gelijk opgaande wedstrijd

Het was klokslag 19.30 uur plaatselijke tijd toen onze Young Red Lions het veld opkwamen in Odisha. Hun tegenstander van de dag op dit WK was Maleisië! Laatstgenoemden hadden ook, zoals de Belgen, hun openingswedstrijd gewonnen (2-1 tegen Chili). En ook al namen de Belgen vanaf het begin van de wedstrijd het aanvallende overwicht, de Maleisische verdediging acteerde efficiënt en secuur. In het eerste kwart speelde de wedstrijd zich voornamelijk af op de helft van de tegenstander, maar de Belgen slaagden er nog niet in om echte kansen te creëren.

In het tweede kwart probeerde Maleisië het op de counter en versierden zo de eerste penalty corner van de wedstrijd. Hoewel de Maleisische sleep goed geweerd werd door doelman Boris Feldheim, profiteerde Maleisië van de rebound om de bal in het Belgische doel te schuiven. Score bij de rust (0-1).

Na de pauze toonden de Belgen zich hongerig en stelden hun technische vaardigheid tentoon. Maar ook hun tegenstanders bleven efficiënt drukken. In de 38e minuut veroverden de Young Red Lions hun eerste PC, maar helaas bracht deze niks op. Ook de tweede corner, twee minuten later, werd door de Maleisische keeper goed gestopt.

De Belgen bleven aanvallend aandringen en kregen een nieuwe PC (49e minuut). En deze keer was het wel raak! Thibeau Stockbroeckx vuurde een krachtige lage sleep onhoudbaar in het doel! Het stond 1-1, de druk steeg aan beide kanten.

België kreeg nog meermaals de kans om de 1-2 op het scorebord te zetten, maar slaagde er maar niet in de kansen af te maken. Eindstand: 1-1

De Belgen hadden met Maleisië een taaie klant, wiens fysieke spel hen moeilijk lag. Morgen tegen Chili zullen ze realistischer voor de dag moeten komen.

Indoorseizoen 2023-2024 groot succes!

Na bijna drie maanden indoorhockey kampioenschappen zijn jong en oud nu teruggekeerd naar hun welvertrouwde buitenvelden. Alvorens een punt zetten achter dit indoorseizoen, willen we nog een laatste keer terugblikken