Laatste fluitsignaal voor de Pro League-wedstrijden in Ukkel

De tijd is gekomen, na het kabaal van de tribunes, het komen en gaan van de vrijwilligers en de prachtige overwinningen van onze twee nationale teams, voor de afbouw van Uccle Sport

Maar welke lessen kunnen van deze twee eerste, mooie, Pro League-dagen in België, leren?

– Ten eerste dat de hockeyfans altijd aanwezig zijn als het gaat om hun favoriete hockey spelers te ontmoeten. We zagen dit tijdens de Fan Day die georganiseerd werd voor de België-China wedstrijd van onze Panthers op zondag. De jongeren hadden een geweldige tijd in de clinics georganiseerd door onze partner, Tom Boon Hockey Camps. Hun enthousiasme was ook zeer groot, ook al was deze geuit in een meer verlegen wijze, toen ze de kans kregen om dicht bij de Wereldkampioenen en hun beker (dit keer de echte trofee!) te komen.

– Dat deze Red Lions, ondanks hun nieuwe wereldtitel van december en hun uiteindelijke positie in de wereldhockey-hiërarchie, nog steeds beschikbaar zijn. De Red Lions en Red Panthers zijn altijd gereed, of het nu op de Fan Day is, in een gevestigde organisatie of na hun wedstrijd, om op de foto te staan of handtekeningen te verdelen en aanmoedigende woorden te geven. Kortom om hun fans met de smile naar huis te sturen.

– Dat de Red Panthers hebben bewezen dat hun recente successen in Oceanië geen toeval waren. Dat het werk van een heel team en Staff resultaten baart. Ze hadden niet beter kunnen dromen dan voor hun publiek, ook al waren ze het laagst gerangschikt team, met de zes punten te vertrekken! We kijken nu al uit naar hun volgende wedstrijden in Antwerpen!

– Dat het spelen voor een thuispubliek, uiteraard, een groot voordeel is. Kijk maar naar de Red Lions die een echte hockey demonstratie gaven tegen een overrompeld Spanje. Vooral de eerste helft was een hoogstandje met maar liefst 5 doelpunten in 19 minuten (eindscore 7-3)!

– Dat de site van Ukkel Sport, de organisatoren en vrijwilligers, evenals de Golazo teams opnieuw de capaciteit en de kwaliteit hebben aangetoond om een dergelijk evenement te organiseren. Er waren iets minder dan 2000 mensen op zondag en ongeveer 2500 mensen op woensdag. Dank u allemaal!

– Dat de “Red Tribe” weer opdook na – te – lange maanden van stilte. Samen met de fanfare “La Bande à Mich” gaf ze stem en energie in de verschillende tribunes van het stadion. We moedigen jullie aan om ze, in de volgende wedstrijden, met enthousiasme te volgen om het hele stadion met één stem te laten weerklinken!

– Dat de hockeygemeenschap vrijgevig en ondersteunend is. Onze “Give & Get”-actiewas een groot succes. Er werden meer dan 250 sticks verzameld. Zij zullen worden verzonden naar landen waar hockey zich met beperkte middelen ontwikkelt. Bedankt voor uw vrijgevigheid!

Er valt nog veel meer te zeggen! We hopen dat jullie genoten hebben en een geweldige hockeyfeest meegemaakt hebben en dat jullie zo’n moment nog vele keren  willen beleven!

De volgende Pro League-wedstrijden vinden plaats in mei en juni in Antwerpen. Tickets zijn al te koop op www.fihproleague.be.

Tot binnenkort!

Vind hier alle Hockey Belgium nieuwsberichten!

Selecteer uw Categorie