Koninklijke Belgische Hockey Bond kiest voor continuïteit: McLeod naar Tokio, van den Heuvel naar Parijs!

Bondscoach Shane McLeod leidt volgend jaar nog steeds de Red Lions op de Olympische Spelen van Tokio. Tot die tijd zal zijn huidige tweede assistent Michel van den Heuvel hem assisteren als T2. Na Tokio neemt de Nederlander het Belgische herenteam over als T1, tot Parijs 2024.

Shane McLeod had aangekondigd dat hij na Tokio 2020 van komende zomer de Red Lions zou verlaten, om in 2021 met zijn familie een sabbatical te nemen in zijn thuisland Nieuw-Zeeland. Ondertussen had de Belgische federatie met Michel van den Heuvel, de huidige T3 van de Red Lions en de succesvolle hoofdcoach van Nederlands kampioen Bloemendaal, een overeenkomst gesloten om het team in december 2020 over te nemen, met oog op de Olympische Spelen van Parijs 2024.

Met de recente beslissing van het IOC om de Spelen van Tokio uit te stellen tot 2021, moest de situatie opnieuw worden bekeken. Shane had de Federatie laten weten dat hij zijn werk met de Red Lions wilde voltooien en daarom wilde doorgaan tot de Spelen van Tokio in 2021. Deze wens werd door de spelers gesteund.

In een gezamenlijke discussie tussen Shane McLeod, Michel van den Heuvel en het management van de Federatie, kwamen alle partijen overeen om door te gaan tot Tokio 2021 met Shane McLeod als T1 en Michel van den Heuvel als T2. Na de Olympische Spelen neemt Michel de leiding van het team over tot na de volgende Olympische Spelen, in 2024 in Parijs.

Shane McLeod: “Ik ben blij dat ik het project kan afronden, ook al duurt het iets langer dan we oorspronkelijk gepland hadden. Het is altijd een eer om met zo’n getalenteerde groep spelers en medewerkers te mogen samenwerken”. En Michel van den Heuvel voegt hieraan toe: “Het coachen van de Red Lions is altijd al een teaminspanning geweest!”

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie