Jean-François Stappaerts heeft ons deze maandag verlaten

Met grote droefheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van Jean-François Stappaerts, een ware dienaar en liefhebber van het Belgische hockey gedurende meer dan 30 jaar.

Bekend van bij Waterloo Ducks, begon hij zijn carrière als speler bij Wellington. Maar Jean-François was bovenal een emblematisch figuur als scheidsrechter. Op 27 jarige leeftijd werd hij nationaal scheidsrechter en op zijn 30ste startte hij in de Eredivisie.

Jean-François floot op het Indoor World Cup in Leipzig in 2003 alsook op heel wat andere FIH- en EHF-toernooien, met name met zijn collega en vriend Jean-Yves Caesens. Zijn prestaties werden erkend op internationaal niveau, hij werd zelfs gelauwerd (top 50 van de wereld) in Outdoor en Indoor op FIH niveau.

Jean-François was gedurende vele jaren lid van de scheidsrechters comité van de KBHB. Hij wilde ook zijn ervaring doorgeven aan de jeugd, om het niveau van de Belgische scheidsrechters naar de top te helpen tillen. Samen met Paul Prick, Grégory Uyttenhove, Jean-Paul Somers en Jean-François Verpaele hebben zij ongeveer tien jaar geleden de coaching van scheidsrechters in het leven geroepen en daarmee een solide basis gelegd voor de huidige Umpire Academy.

Vandaag rouwt niet alleen de scheidsrechterswereld om een van zijn eigen mensen, maar het hele Belgische hockey!

Wij betuigen onze innige deelneming aan zijn echtgenote, zijn gezin en al zijn familieleden.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie