ION MEN’S LEAGUE – Spannende strijd 2 speeldagen voor de play-offs!

Met nog twee wedstrijden te gaan in de reguliere competitie is de strijd om een plaats in de play-offs van de ION Men’s League (Eredivisie heren) nog ongemeen spannend. Leopold staat bovenaan de ranking met 37 punten, op de voet gevolgd door Waterloo Ducks (36 punten) en Racing (35 punten). Deze top-3 wordt gevolgd door Gantoise (32 punten), Leuven (30 punten, maar één wedstrijd minder) en Dragons (30 punten). Zelfs de ploegen die zevende en achtste staan, zijn mathematisch nog in staat om een plaats in de top vier veilig te stellen (Herakles 29 punten en Braxgata 28 punten).

Als we kijken naar het resterende programma voor de start van de halve finales, zien we dat geen enkele club momenteel echt zekerheid heeft, behalve misschien Leo, dat het nog moeten opnemen tegen de ‘rode lantaarn’ Antwerp en Dragons. Er hangt echter een schaduw over de club uit Ukkel, die nog in de problemen zou kunnen komen in geval van een negatieve uitspraak van het Controlecomité van de KBHB in de zaak van de visa’s van hun Argentijnen.

Waterloo Ducks moet nog naar Orée en ontvangt daarna Leuven, terwijl Racing op verplaatsing naar Daring moet, alvorens  Gantoise te ontvangen. Alvorens naar Racing te trekken, wacht de Gentenaars komende zondag eerst een moeilijke trip naar Dragons. De heren van Leuven – die samen met Braxgata nog drie wedstrijden voor de boeg hebben (LEUV-BRAX deze vrijdagavond) – reizen zondag naar Herakles en sluiten hun reguliere seizoen af op het veld van Waterloo Ducks.

Quasi geen “gemakkelijke” wedstrijden voor de teams van de top dus. Het zal voor allen kwestie zijn om geconcentreerd en efficiënt te blijven tot het einde. De inzet is hoog: een plaats in de halve finales die op 30 april en 1 mei worden gespeeld. De winnaars van dit beslissende weekend zullen strijden om de titel van Belgisch kampioen tijdens de ION Hockey Finals, die op 7 en 8 mei worden gehouden in de Hockey Club Louvain-la-Neuve.

KALENDER

  • 10/04 Voorlaatste wedstrijd reguliere competitie

  • 24/04 Laatste wedstrijd reguliere competitie

  • 30/04 & 1/05 Halve finales

  • 7&8/05 ION Hockey Finals

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie