ION HOCKEY FINALS – Gantoise (d) en Racing (h) kampioen!

WATERLOO DUCKS WINT DE KLEINE FINALE!

This is it, dit is D-day! Vandaag, zondag 8 mei, worden de Belgische kampioenen 2022 in de ION Men’s League en de Belfius Women’s League gekroond.

Allereerst stonden vanaf 11 uur de mannen van Waterloo Ducks en Braxgata tegenover elkaar voor de 3e plaats in het klassement. Vanaf de eerste minuten was het duidelijk dat deze wedstrijd belangrijk was voor beide teams. De Brabanders openden de score vroeg in het eerste kwart, maar Braxgata maakte een paar minuten later in het tweede kwart gelijk op PC. Kort voor rust kon Tommy Willems zijn team opnieuw op voorsprong brengen. De stand bij de rust was 2-1 voor Watducks.

In de tweede helft probeerden beide teams het spel naar zich toe te trekken, zonder echt gevaarlijk te zijn. Twee minuten voor het laatste fluitsignaal maakte Braxgata echter gelijk, waardoor beide teams naar de shoot-outs moesten … zo werd gedacht. Maar dat was zonder William Ghislain gerekend, die een ultieme PC in de wacht sleepte. Victor Charlet zette deze feilloos om en bezorgde Waterloo Ducks de bronzen medaille van de ION Men’s Hockey League. Gefeliciteerd!

Belfius Women League - GANTOISE DE ONBETWISTE KAMPIOEN!

De tweede manche van de vrouwenfinale begon om 13.35 uur nadat de meisjes van de District ploegen het applaus van het publiek in ontvangst hadden genomen.

Dragons had nogal wat goed te maken, na de 3-1 zege van Gantoise van zaterdag. De eerste minuten van de wedstrijd waren zeer intens, maar Gantoise slaagde er snel in de bal op te eisen op het middenveld en de beste kansen te creëren. Kort daarna forceerden de Gentenaars een strafbal die Ambre Ballenghien mooi links naast de doelvrouw mikte: 1-0.

Bij het begin van het tweede kwart bleven de blauw-witten domineren en verdubbelden zij de score na een mooie PC fase via Alix Gerniers (2-0). De wedstrijd kantelde helemaal en Gantoise veroverde bijna alle ballen terwijl het zelf nog heel weinig fouten maakte, terwijl Dragons had veel moeite om de cirkel van de tegenstander binnen te dringen.

In de tweede helft veranderde er niets en al na één minuut scoorde Ambre Ballenghien haar tweede van de wedstrijd voor de 3-0, na knap aanvallend werk van Emilie Sinia. Het was moeilijk te zien hoe de Antwerpenaren de trend zouden kunnen keren… Op het einde van het derde kwart slaagde Dragons offensiever voor de dag te komen op de helft van hun tegenstander. Helaas konden de draken geen vuur spuwen in het vierde kwart. Net als vorig jaar, en in lijn met hun prestaties het ganse seizoen door, waren het de dames van Gantoise die de kampioenstitel in de wacht sleepten. Proficiat Gantwoase!

ION Men’s League - Racing pakt de overwinning en kroont zich tot kampioen!

In de mannenfinale was de suspense het grootst na het 2-2 gelijkspel tussen Gantoise en Racing van gisteren.

De wedstrijd startte snel, met veel aanvallen en tegenaanvallen, maar aanvankelijk ook met veel slordigheden aan beide kanten. Het waren de Gentenaars die het eerst konden scoren na een warrige fase in de Ukkelse verdediging (0-1). De “Ratten” wilden het daar niet bij laten en verdubbelden hun inspanningen om in de wedstrijd te blijven. Aan het einde van de eerste helft kon Tanguy Cosyns zijn ploeg weer op gelijke hoogte brengen (1-1).

Na de pauze toonden beide teams veel drang om te winnen, maar het was Racing die na enkele minuten de leiding nam. Eerst op PC via Tanguy Cosyns die de bal met een krachtige sleep in doel joeg.  Een paar seconden later deed hij het opnieuw, deze keer op een strafbal voor de Brusselaars: 3-1. De “Ratten” stonden voor in deze wedstrijd, de uitdaging voor hen was om deze vast te houden tegen Gantoise die de moed nooit liet zakken.

Dankzij het solide spel van Antoine Kina, die De Borrekens perfect bediende, kon Gantoise de aansluiting maken (3-2). Er restten nog 12 minuten te spelen.

Gent drong tot het einde aan, maar het was uiteindelijk niet genoeg. Het wit-blauwe team slaagde er niet in om de gelijkmaker te vinden. Racing had 81 jaar moeten wachten op deze titel, vandaag is het hen gelukt, BRAVO!  Een verdiende titel voor Jérôme -Tchouk- Truyens en keeper Jérémy – Mimi –  Gucassoff, voor wie het de zoveelste finale was … maar deze keer wel een gewonnen finale!