ION HOCKEY FINALS: Dag 1!

Iets meer dan 2000 toeschouwers waren zaterdag 20 mei naar Brasschaat afgezakt voor de apotheose van het Belgisch kampioenschap hockey.

De ochtend stond in het teken van de jeugdfinales. Vanaf 13.45 uur was het tijd voor de eerste ‘manche’ van de Belfius Women’s League finale en konden de locals hun stem laten horen voor de dames van Dragons.

Belfius Women’s League – GANT-DRAG

De titelhouders van Gantoise stonden voor het derde jaar op rij tegenover Dragons! Het was Dragons dat de score opende in de 15e minuut op PC, dankzij een sleep van Stéphanie De Groof die Pauline de Ryck geen enkele kans liet. Terwijl Gantoise er maar niet in slaagde om zijn spel op te leggen, verdubbelden de Antwerpse dames vlak voor rust hun voorsprong, opnieuw op PC!

In de tweede helft kwam Gantoise terug tot 2-1 dankzij Anne-Sophie Vanden Borre op PC rebound. Het spel werd evenwichtiger maar de Gentse dames, zo dominant in de reguliere competitie, konden de sleutel maar niet vinden. De score veranderde niet meer, wat voor morgen een mooie beslissende wedstrijd belooft!

ION Men’s League – GANT-WADU

Bij de mannen stond er opnieuw een finale tussen Gantoise en Waterloo Ducks op het programma. De wedstrijd startte evenwichtig , met stevige duels vanaf de start. Beide teams zetten hoog druk en legden veel intensiteit in hun spel. De supporters van Waducks lieten luid van zich horen, maar het waren de blauw-witten die na 10 minuten de score openden dankzij een prachtige individueel actie van Etienne Tynevez. Kort voor rust plaatste Charles Masson, goed opgesteld aan de eerste paal, de bal in de bovenhoek van het doel van Vandenbroucke en maakte er 2-0 van.

In de tweede helft was de spanning te snijden, beide supporterslegioenen begonnen elkaar wat te jennen. Een stuk in het derde kwart zette Guillaume Hellin zich goed door op links en maakte er 3-0 van. Dit werd uiteindelijk ook de eindscore.

De Brabanders zullen morgen zwaar aan de bak moeten om zichzelf en hun supporters hoop te geven op een comeback!