Indoorseizoen 2023-2024 groot succes!

Na bijna drie maanden indoorhockey kampioenschappen zijn jong en oud nu teruggekeerd naar hun welvertrouwde buitenvelden. Alvorens een punt zetten achter dit indoorseizoen, willen we nog een laatste keer terugblikken op een meer dan geslaagd indoorseizoen voor het Belgische hockey.  

We merken dat de interesse in de sport weer enorm is toegenomen, met 13% meer ingeschreven teams dan vorig seizoen. Het feit dat steeds meer clubs hun eigen tijdelijke indoorzalen opzetten om hun wedstrijden in te spelen, is ongetwijfeld een factor die hiertoe bijdraagt. Dit, samen met een gesmaakte hervorming van de kampioenschappen – één wedstrijd per weekend met de zekerheid om de helft van de wedstrijden thuis te spelen – heeft ervoor gezorgd dat we voor dit indoorseizoen over een echt succes kunnen spreken. Op dit moment loopt er trouwens bij de clubs een tevredenheidsenquête over de nieuwe opzet van het indoorkampioenschap.

Dit enthousiasme was ook duidelijk zichtbaar tijdens de finales voor jeugd en volwassenen, met een groot aantal vurige supporters in de sporthallen. Onze clubs en spelers hebben zich eens temeer onderscheiden in deze snel evoluerende discipline; de toekomst voor het Belgische zaalhockey oogt mooi. U kan het palmares voor het seizoen 2023/2024 HIER raadplegen:

België was dit seizoen ook gastheer van het Indoor EK voor mannen. Tijdens dit grote internationale evenement in Leuven wonnen de Indoor Red Lions een prachtige bronzen medaille voor een uitzinnig thuispubliek, alsook een ticket voor het volgende WK. Ook de Indoor Red Panthers namen deel aan hun Indoor EK, dit keer in Berlijn, waar ze zich op het hoogste niveau wisten handhaven en waar ze tevens hun WK ticket konden bemachtigen. Deze prachtige prestaties van onze nationale teams maakten hun talrijke supporters apetrots.

We zijn dus ontzettend blij met dit ontzettend succesrijke indoorseizoen en hopen jullie volgend seizoen opnieuw talrijk te zien voor nog meer emoties en spektakel!

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie