Indoor – Stand van zaken in Eredivisie dames en heren

De indoor competitie is volop aan de gang in Eredivisie. Hieronder en stand van zaken in beide competities.

Eredivisie dames – Racing autoritair op kop

Na acht wedstrijden staan de dames van Racing met 21 punten stevig aan de leiding in het klassement, gevolgd door Waterloo Ducks (16 ptn.) en Wellington en Antwerp met beiden 13 punten. In de onderste helft zitten nog Orée en Gantoise (9 ptn.), Dragons (7 ptn.) en hekkensluiter White Star (6 ptn.).

Op donderdag 22 december spelen de dames een laatste wedstrijd voor de eindejaarsfeesten. Daarna volgt nog een dubbel weekend op 14 januari (2 wedstrijden) en 15 januari (1 w.) en een laatste dubbele speeldag op 21 januari. De top 4 van het klassement op dat moment gaat door naar de halve finales die gepland staan op 28 januari.

Eredivisie heren – Leopold ook op kop in de indoor competitie

In de heren competitie zijn sinds 26 november al zeven wedstrijden van de 14 afgewerkt. Ondertussen speelden de Indoor Red Lions ook nog van 8 tot 11 december het EK Indoor in Hamburg. Leopold leidt het in klassement met 21 punten, gevolgd door White Star (15 ptn.), Orée (12 ptn.) en Daring (11 ptn.). Baudouin is onderaan de rode lantaarn met 3 punten, vooraf gegaan door Waterloo Ducks (4 ptn.), Pingouin (7 ptn.) en Amicale Anderlecht (9 ptn.).

De zeven volgende speeldagen zullen plaatsvinden op 23 december (1 wedstrijd), vrijdag 13 januari (1 w.), zondag 15 januari (2 w.), zaterdag 21 januari (1 w.) en zondag 22 januari (2 w.). Zoals bij de dames zullen ook hier de vier beste teams van de reguliere competitie de halve finales spelen op 28 januari.

Belfius Indoor Finals op 28 en 29 januari

Op zaterdag 28 (halve finales) en zondag 29 januari (finales) vinden de Belfius Indoor Finals plaats in sporthal Belleheide Center in Roosdaal (Omer de Vidtslaan 52).

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie