Indoor Red Lions vanaf donderdag op EuroHockey Indoor Championship

Op donderdag 8 december start het EK indoor hockey in Hamburg. Onze Indoor Red Lions nemen deel aan deze belangrijke competitie en zullen het opnemen tegen Duitsland, Oostenrijk, Nederland (brons in 2020), de Tsjechische Republiek en Zwitserland.

Vorige week kondigde bondscoach Maxime Bergez zijn selectie aan voor dit EK. Afgelopen weekend viel Nelson Onana spijtig genoeg nog in extremis uit de selectie met een knieblessure. Hij werd vervangen door Manu Cockelaere.

De Belgische indoormannen vertrekken met nogal wat ambitie naar Hamburg, want de aangekondigde doelstelling is er met een medaille op het podium staan. Met de regerende wereldkampioen (Oostenrijk), de regerende Europese kampioen (Duitsland) en de Europese bronzen medaillewinnaar (Nederland) in de competitie, wordt dit geen makkelijke klus. Maar de resultaten van de oefenmatchen van afgelopen weekend waren hoopgevend (5-5 tegen Nederland, 6-2 winst tegen de Tsjechische Republiek en 10-2 winst tegen Zwitserland).

De Belgische delegatie is deze dinsdagmorgen vanuit Brussels Airport vertrokken naar Hamburg. De Belgen starten hun toernooi op donderdag al onmiddellijk tegen klepper Duitsland, dat voor z’n thuispubliek nog altijd iets meer kan. Hieronder het volledige programma van de Belgen.

8 dec     12:00     GER-BEL

               18:15     AUT-BEL

9 dec     14:30     NED-BEL

10 dec  10:15     BEL-CZE

               20:45     BEL-SWI

11 dec  11:00     5th-6th place

               12:30     bronze medal

               14:00     final      

Live stream

De EuroHockey Indoor Championships worden live uitgezonden vanuit de Sporthalle Hamburg. Wereldwijd kan het publiek van 7 tot 11 december genieten van alle actie. 

EuroHockeyTV.org zal alle 36 wedstrijden uitzenden op pay-per-view basis met een toernooipas die €3,99 kost.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie