Indoor hockey seizoen 20/21 afgelast

Vanwege de Covid-19 pandemie en de bijkomende gezondheidsrisico’s die indoor sporten met zich meebrengt voor spelers, stafleden, publiek en personeel van de zalen, heeft het Bestuursorgaan van de Koninklijke Belgische Hockey Bond, na een bevraging van alle clubs, beslist om het indoor hockeyseizoen 2020-2021 af te gelasten. In de plaats zal een alternatief outdoor programma worden voorgesteld.

Gezien de nog steeds problematische gezondheidssituatie in ons land, heeft de KBHB de clubs geconsulteerd en ook medisch advies ingewonnen, om een gegronde en weldoordachte beslissing te kunnen nemen ivm. de indoor competitie. De gecontacteerde medische experten raden een indoor competitie momenteel eerder af, gezien er een volwaardig outdoor alternatief is. 

In de antwoorden op de vragenlijst die naar alle clubs werd gestuurd,  geeft 61% van de clubs die hebben geantwoord aan, maximaal de helft van het aantal teams van vorig seizoen te willen inschrijven voor de indoor competitie. 39% zegt zelfs helemaal niet, of slechts in uiterst geringe mate, te willen deelnemen. Dit resulteert in 52% minder inschrijvingsintenties, tov. het aantal ingeschreven teams vorig jaar.

Naast de voor de hand liggende gezondheidsredenen en de wil om zoveel mogelijk buitensport te promoten om de risico’s op besmetting te verkleinen, worden ook de financiële risico’s voor clubs (oa. opzetten van tijdelijke indoor infrastructuur en huren) en Federatie, van een indoorseizoen dat voorbarig zou moeten worden opgeschort, naar voor geschoven als argumenten. De annulatie van het indoor seizoen zal tevens meer ruimte en mogelijkheden bieden bij het herprogrammeren van wedstrijden van het lopende outdoor seizoen.

Om al deze redenen heeft de KBHB beslist om de indoor hockeycompetities uitzonderlijk dit jaar af te gelasten.

De Federatie is momenteel hard aan het werken aan alternatieve outdoor scenario’s voor de jeugdcategorieën komende winter. In de komende dagen zullen deze worden geëvalueerd en voorgesteld aan de clubs. 

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie