HWC 2018 – Ook Dohmen vroegtijdig terug naar België

Het is met spijt in het hart dat we de terugtrekking van John-John Dohmen van het WK 2018 moeten aankondigen.

De ex Wereldspeler van het Jaar had een bronchitis opgelopen in België in de weken voor zijn vertrek. Sinds zijn aankomst in India voelde hij zich iedere dag een beetje beter. Maar spijtig genoeg blijkt nu dat er meer aan de hand is. Er werden bij John-John de laatste dagen fysieke waarden en een rendementsniveau gemeten, die stukken lager liggen dan normaal en ook dan deze van zijn medespelers. De medische staf besliste dan om een aantal medische testen te laten doen in het hospitaal. De resultaten van deze testen tonen een verslechterende gezondheidstoestand van de speler. In samenspraak met de pneumoloog in België en met John-John zelf, heeft de medische staf besloten dat het voor de speler beter was om het toernooi te verlaten en terug te keren naar België, waar hij bijkomende testen zal ondergaan.

Hij zal worden vervangen door de jonge middenvelder Augustin Meurmans, die was aangeduid als reservespeler voor dit WK. Augustin is deze vrijdagmorgen aangekomen in Bhubaneswar.

BHUBANESWAR, INDIA – DECEMBER 2 : Dohmen John-John midfielder of Belgium pictured during the FIH Hockey Men’s World Cup 2018 match between Belgium and India on December 02, 2018 in Bhubaneswar, India, 2/12/2018 ( Photo by Phdph / Photonews )

Vind hier alle Hockey Belgium nieuwsberichten!

Selecteer uw Categorie