Hoe verbeter ik mijn hockey-prestaties met behulp van sportvoeding?

Kwalitatieve voedingssupplementen maken óók in een Olympische sport als hockey een wereld van verschil. Zowel voor, tijdens als na een training of wedstrijd kan je jouw sportprestatie optimaliseren door goed op te laden, je energie op peil te houden en sneller te recupereren. Als trouwe Sportvoedingspartner van de KBHB/ARBH geven we daarom graag onze 3 adviezen.

Advies 1: Voldoende vocht & energie

Energie wordt gehaald uit koolhydraten. Denk bij een training aan 30g koolhydraten/uur & in een wedstrijd aan 40g koolhydraten/uur.

Dit doe je via de consumptie van sportdranken, gels en/of repen. Zorg ervoor dat je voldoende drinkt om je vochtpijl hoog te houden.

Kies in eerste instantie voor een kwalitatieve sportdrank, zo vul je naast energie (koolhydraten) ook jouw vocht- en zoutverliezen weer aan. De Isotonic Sports Drink van 6d zorgt voor een snelle opname van vocht en energie. Dankzij deze snelle opname en zachte smaak worden maag-darmklachten vermeden, zelfs tijdens zeer intensieve trainingssessies en wedstrijden.

Advies 2: Wedstrijdvoorbereiding

Het is belangrijk om de dag voor een wedstrijd je koolhydraatgehalte te maximaliseren (500-600g). Kies daarom bij je hoofdmaaltijden voor voedingsmiddelen die vezelarm en koolhydraatrijk zijn. Bv. wit brood met zoet beleg, pasta…

Aanvullend kan het bevorderend zijn om doorheen de dag drie koolhydraatrijke snacks te eten.

Een extra boost voor je uithoudings- en sprintprestaties?

Gebruik dan een Nitrate Shot dat bestaat uit rode bietensapconcentraat. Overmatig gebruik van nitraat kan mogelijks de gezondheid schaden.

Gebruik dit product daarom enkel om te pieken naar belangrijke prestaties, en overschrijd de aanbevolen doseringen niet.

Voor extra mentale alertheid op het veld is cafeïne zonder twijfel het bekendste prestatie bevorderende supplement.

De opname gaat het snelst via de slijmvliezen, probeer daarom een Cafeine Gum 45 minuten voor je begint met opwarmen.

Advies 3: Sneller herstellen

Eiwitten dragen bij tot spierherstel en zorgen er zo voor dat je kort na jouw inspanning terug dezelfde inspanning kan leveren. Neem daarom na de training of wedstrijd 20-30g wei-eiwit. Daarnaast is het belangrijk om op regelmatige basis eiwitten in te nemen ter optimalisatie van de trainingen en spieropbouw.

Ideaal hiervoor zijn onze Whey Protein, Vegan Protein– of Recovery Shake na zeer intensieve inspanningen. Heb je geen zin in een romige eiwitshake? Bij warm weer, of indien je een hersteldrank met minder lactose wenst, dan is de Whey Drink misschien wel het ideale alternatief.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!

Selecteer uw Categorie