Hockey Pro League Antwerpen: dag 4

De Hockey Pro League 2024 op het Antwerpse Wilrijkse Plein was deze zondag al toe aan haar vierde dag. De Argentijnse dames openden tegen India en hadden weinig problemen om opnieuw de bovenhand te halen (3-0). Daarna was het de beurt aan de Red Panthers voor een tweede wedstrijd tegen de VS. Na de 5-1 zege van de ‘heenwedstrijd’ hoopten de Belgen op drie extra punten vandaag!

Red Panthers blijven winnen, ook een tweede keer tegen de VS

De wedstrijd startte echter niet ideaal voor de Panthers. Na amper vijf minuten spelen stond het 0-1 in het voordeel van de Amerikanen, na een doelpunt van Gonzales. Gelukkig duurde deze voorsprong niet lang. Amper twee minuten later scoorde Abi Raye al de gelijkmaker (1-1). Twee minuten voor het einde van het eerste kwart stonden de Belgen zelfs 2-1 voor dankzij een mooi backhand schot van Ambre Ballenghien.

De tweede helft startte in een aangenaam zonnetje, maar net zoals in het ganse tweede kwart gebeurde er aanvankelijk maar weinig vermeldenswaardig. De Belgen geraakten wel vaker in de cirkel van hun tegenstander, maar slaagden er niet in om de kleine kansen af te maken. De naderende donderwolken op het Wilrijkse Plein waren gelukkig voor de Red Panthers enkel letterlijk, niet figuurlijk. Onder de eerste regendruppels rondden ze hun vierde wedstrijd van deze eerste serie van vier opnieuw winnend af (2-1).

Vanaf woensdag 29 mei wacht hen de tweede serie van vier Pro League wedstrijden, deze keer tegen Australië en China. Er zijn nog kaarten, maar haast je wel!

Red Lions stellen opnieuw teleur tegen Ierland

Tussen het einde van de wedstrijd van de Red Panthers en de start van die van de Red Lions werd het Wilrijkse Plein geteisterd door een ware wolkbreuk en apocaliptisch stormtaferelen. De wedstrijd moest met ruim een uur worden verlaat, maar iets voor 17u30 kon de match toch starten … in het zonnetje dat opnieuw de kop opstak. Na een observatieronde van een paar minuten waren het de Belgen die de score openden. Antoine Kina devieerde de bal vanuit de cirkel op een Ierse stick, de Ierse doelman was geklopt (1-0). Maar het tweede kwart was nog maar net gestart, of Ierland stond alweer op gelijke hoogte, dankzij een doelpunt van Johnson (1-1). Beide teams trokken ten aanval voor meer, maar er viel geen doelpunt meer tot aan de rust.

Het spel was nog maar 20 seconden opnieuw aan de gang, of de Belgische defensie werd koud gepakt door een nieuw doelpunt van Johnson. De Lions appeleerden nog voor een (duidelijke!) fout op Denayer net ervoor, maar de ref gaf geen krimp en keurde het doelpunt goed (1-2). De Belgen probeerden wel om te reageren, maar het ontbrak steeds aand dat extra greintje ‘grinta’ dat ze vorige donderdag tegen India wel konden opbrengen. Er sloop wat nonchalance in hun spel en de Ieren waren attent om elk gevaar op te ruimen. In de laatste minuut van het derde kwart, op een Ierse tegenaanval, joeg Murray er zelfs een derde voorbij Van Doren (1-3). Met nog 15 minuten te gaan moesten de Belgen op zoek naar minstens twee doelpunten. Het jonge publiek geloofde er nog in, maar het spel van de Lions verliep te traag, te gestereotypeerd om de Ieren echt pijn te doen. En met nog vijf minuten op de klok slaagde Walker er nog in om de rekening nog te verzwaren tot 1-4. Er volgde geen echte reactie meer van de Belgen, het werd een tweede overwinning op rij voor Ierland.

Volgende woensdag start een nieuwe serie Pro League wedstrijden, met Australië en Spanje twee keer op het programma. Je kan er nog bij zijn, maar dan moet je snel tickets kopen, want deze gaan snel de deur uit!

In de laatste wedstrijd van de dag stonden de mannen van Argentinië en die van India tegenover elkaar. Er werden maar liefst negen goals gescoord in deze partij. India won uiteindelijk met 5-4.

VIND HIER ALLE HOCKEY BELGIUM NIEUWSBERICHTEN!