Hockey Pro League Antwerpen: dag 2

De tweede dag van de Pro League in Antwerpen startte in de gietende regen met de wedstrijd van de Argentijnse dames tegen de VS. De nummer 2 van de wereld liet zich bijna verrassen door de VS, maar won uiteindelijk toch met 5-4.

Los Leones – de Argentijnse mannen – stonden nadien tegenover Ierland, dat gisteren nog verrassend onze Red Lions versloegen. Tegen Argentinië slaagde de nummer 6 van de wereld er echter niet in om opnieuw te stunten, ze verloren met 1-3.

Panthers blijven winnen

De wedstrijd van de Red Panthers tegen India startte onder een aangenaam zonnetje. Vergeleken met gisteren kregen vandaag Aisling D’Hooghe, Tiphaine Duquesne, Alexia ’t Serstevens, Pauline Leclef en de jonge Louise Dewaet de kans om zich te tonen, ten koste van Nelen, Struijk, Puvrez, Picard en Raye.

In de eerste helft gebeurde er maar bitter weinig. Beide teams hielden elkaar onder controle en speelden heel afwachtend en laag. Bij de start van het tweede kwart viel Astrid Bonami – gisteren nog goed voor drie doelpunten – spijtig genoeg weg met een rugblessure. Helemaal op het einde van het tweede kwart toonden de Belgen geleidelijk aan iets meer lef en gingen ze hoger druk zetten. Maar aan de rust stond het nog steeds 0-0.

Daar kwam in het derde kwart snel verandering in, na zeven minuten stond het al 2-0, met doelpunten van Alexia ’t Serstevens en Louise Dewaet. Wat een mooi debuut voor het jonge talent van Braxgata! De Panthers speelden vanaf dan een pak bevrijder en doken vaak dreigend op in de Indische cirkel. Spijtig genoeg bracht dit duidlijk overwicht niks meer op. De wedstrijd eindigde op een verdiende 2-0 overwinning van de Belgen, met een speciale vermelding voor Louise Dewaet die ook nog eens de ‘Player of the Match’ trofee op zak stak. Sterke prestatie van de Red Panthers!

De volgende afspraken van de Red Panthers zijn volgende zaterdag tegen USA en zondag tegen India. Daarna volgen nog twee wedstrijden tegen Australië (wo 29/05 en zo 2/06) en twee tegen China (do 30/05 en za 1/06). Nog een heel aantal kansen om onze Panthers te gaan aanmoedigen voor hun vertrek naar de Spelen van Parijs dus!

Red Lion herpakken zich tegen India … en hoe!

In de laatste wedstrijd van de dag was het de beurt aan de Red Lions om India te bekampen. Ten opzichte van gisteren was het vandaag zonder Vanasch, Boon (gisteren geblesseerd) en Ghislain, maar met Loic Van Doren in doel en Flo Van Aubel en Olivier Biekens op het veld.

Wat een gedaanteverwisseling kreeg het talrijk opgekomen publiek te zien! Na de belabberde prestatie van gisteren tegen Ierland stond vandaag een groep krijgers op het veld. De Belgen grepen onmiddellijk de Indiërs naar de keel, met een hoge spelintensiteit en veel druk. Dat resulteerde echter niet onmiddellijk in doelpunten. En bij de start van het tweede kwart was er zelfs een ijzersterke Loic Van Doren nodig, die met drie wereldsaves na elkaar de nul op het bord hield! Na zeven minuten in het tweede kwart was het dan toch prijs, met een eerste doelpunt van kapitein Felix Denayer (1-0). De Lions speelden uiterst geconcentreerd en verzorgd hockey en recupereerden enorm veel ballen. Aan de rust stonden ze dus meer dan verdiend 1-0 voor.

De Lions kwamen even scherp als voor rust de kleedkamer weer uit en versierden al onmiddellijk een PC. Alexander Hendrickx liet nog maar eens zien wie de cornerkoning is en verdubbelde de score voor België (2-0). De Belgen bleven doorgaan en met nog 11 minuten op de klok verstuurde Felix Denayer een ‘caviar’ pass naar Cédric Charlier, die ‘op zijn Charlier’s’ de bal in het dak van het doel joeg (3-0). Zes minuten later slaagde het technische India uiteindelijk toch in om tegen te scoren via een keiharde pegel van Abishek (3-1). Maar de Belgen lieten het niet aan hun hart komen en bleven ten aanval trekken. In de laatste minuut lobde De Kerpel van op rechts de ganse Indische verdediging, vond Charlier in de cirkel die foutief gestopt werd: strafbal! Hendrickx maakte zonder twijfelen zijn tweede van de avond en legde de eindscore vast: 4-1 voor België!

De Red Lions legden vandaag een drie sterren prestatie op de mat en maakten het zo weer meer dan goed met hun supporters!

Ook de Red Lions spelen in de komende dagen nog een pak Pro League wedstrijden op het Wilrijkse Plein: za 25/05 tegen India, zo 26/05 tegen Ierland, wo 29/05 en zo 2/06 tegen Australië en do 30/05 en za 1/06 tegen Spanje. Mis deze kansen niet om onze Red Lions te gaan uitwuiven voor hun Olympisch avontuur in Parijs!